İslam fobisini yenmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

İslam fobisini yenmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 21:05

Almanya'nın Hannover kentinde SPD Teşkilatı tarafından düzenlenen, “İslamofobi, politik ve entegrasyon ile çözüm” konferansına “İslam şeriat değildir” sözü damga vurdu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover Tarihi Müzesi'nde Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından düzenlenen “İslamofobi, politik ve entegrasyon ile çözüm” konferansında İslam dininin şeriat olmadığı vurgusu yapıldı. Jessica Löser'in yönettiği konferansa DİTİB Genel Sekreteri Dr. Ali İhsan Ünlü, SPD Aşağı Saksonya Grup Başkanı Stefan Schostock, gazeteci ve SPD üyesi Sigrid Leuschner, Bielefeld Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Beate Küpper, SPD Hannover Teşkilat Başkanı Alptekin Kırcı, araştırmacı Albretch Metzger, Melanie Walter ve Şura Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Avni Altıner'ın yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

BBASKIN YERİNE DİYALOG
Konferansın açılış konuşmasını yapan SPD Aşağı Saksonya Grup Başkanı Stefan Schostock, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu belirtti. Schostock, “İslam dinini ele alırken, 'İslam dini tehlikelidir, kendimizi İslam'a karşı korumalıyız' yaklaşımı yanlıştır. Aşırı dinciler ve aşırı sağcılar her dine mensup olabilir. Cami basıp kontrol ettirmek çözüm değildir. Güvenlik güçleri baskın yerine cami ve derneklerle diyalog içerisinde haberleşmeli ve bu şekilde İslam dinini ele almalıdırlar. Eyalet İçişleri Bakanı Uwe Schünemann'in 'Camilerde güvenlik düzeyi artırılmalı' sözü sadece politik bir davranıştır” diye konuştu.

NEDEN SADECE İSLAM
Bielefeld Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Beate Küpper ise yaptıkları araştırmalarda İslam dininin insanlar tarafından pek tanınmadığını ve bu yüzden ön yargıların çok olduğunu söyledi. Küpper, "İlk önce bizlerin cevaplaması gereken sorulardan en önemlisi 50 yıldır bu ülkede var olan Müslümanları ne kadar tanıyoruz. İlk geldiklerinde konuk işçilerdi. Sonra Türkler dedik, bugün ise Müslüman demeye başladık. Aslında 50 yıl evvel gelenler de Müslüman'dı. Biz nasıl bakarsak öyle görüyoruz. 40 yıl göçmenler yokmuş gibi davranan politikacılar son 10 yılda olayın öneminin farkına vardılar. Yaptığımız araştırmalarda Almanlar, İslamiyet'in kendilerine uymadıklarını belirttiler. Oysa 50 yıl evvel gelenlerin dinleri ile ilgelenmiyorduk” dedi.

ÜNLÜ: İSLAM'I TANITMALIYIZ
İslamofobi, politik ve entegrasyon ile çözüm konferansına katılan DİTİB Genel Sekreteri Ali İhsan Ünlü ise, İslam dinin bilimsel olarak ele alınmasının güzel bir gelişme olduğunu belirterek, “Bugün burada SPD gibi Almanya'nın büyük partilerinden biri İslam dinini ele alıp konuşmak istiyorsa, biz Müslümanlara da önemli görevler düşmekte. Yönetimdeki politikacılar sesimizi duymuyorlar. Her Müslüman ya da Hıristiyan kötü değildir. Sadece karşılıklı inanç özgürlüğü olursa o zaman her şey daha güzel olur” dedi.

KURANI ANLAMAK GEREKİYOR
Konferansın sonunda konukların soruları cevaplandı. Kuran'ı iki defa okuduğunu iddia eden bir Alman'ın “İslam Kuran'da sadece şeriattan bahsediyor. Kadınların neden hiçbir hakkı yok” sorusunu cevaplayan ŞURA Başkanı Avni Altıner, “Kuran'ı okumak yeterli değildir, O'nu anlamak gerek. Kuran'da sadece söyledikleriniz değil, barıştan da bahsediliyor” dedi. SPD Hannover Başkanı Alptekin Kırcı ise, “Arap ülkelerinde var olan İslam rejimini burada doğup büyüyen Müslümanlar'da aramak yanlıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!