Işık zinciri ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Işık zinciri ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 14:48

Münih'te kişi ve kurumlara verilen ‘Işık Zinciri’ ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde yabancı düşmanlığına karşı mücadele eden, yabancılarla Almanlar arasındaki barış ve huzurlu yaşama katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen ‘Işık Zinciri’ ödülleri sahiplerini buldu.

Münih Belediyesi, Yabancılar Meclisi ve Işık Zinciri Derneği’nin verdiği ödüllere, göçmen çocukların yoğun olduğu Mittelschule an der Simmernstrasse, Staedische Franz-Auweck-Abendschule ve Grundschule an der Schwanthalerstrasse adlı 3 okuldaki projeler layık görüldü.

Diğer ödüller ise ‘Miteinander Leben in Fürstenried West’ adlı kurum ile ‘Junge Migrantinnen als Lotse’ adlı proje ve kişisel ödüle de Afrikalı Claude Kalume Wa Mukadi Da Vignon’un ‘Friedensstadtplan in München’ adlı çalışmasına verildi.

NSU CİNAYETLERİNDEN UTANIYORUM
Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude, Yabancılar Meclisi’nin yabancı, islam ve cami düşmanlarına karşı yürüttüğü azimli ve kararlı çabaları överek devamını temenni ederek teşekkür etti.

Ude, NSU örgütünün işlemiş olduğu cinayetlerin Almanya için yüz karası bir leke olduğunu belirterek,

"Tüm güvenlik kurum ve önlemlere karşı bu cinayetlerin kimsenin haberi yada ihmali olmadan işlenmiş olmasına inanmak zor. Ben kimsenin bu cinayetleri görmezden geldiğini söylemek istemiyorum. Ama ortada acı veren bir ihmalin gevşekliğin olduğu hissi var. Nasıl bu ülkeyi idare eden hükümetlerin, politikacıların sağ gözü kör olabilir. Bence anayasayı koruma görevlileri, güvenlik güçleri yeterince uyanık ve duyarlı olamadılar. Umarım ihmali olanlar ortaya çıkar" dedi.

Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran da NSU cinayetlerinin üstüne gidip şehirde yabancı ve İslam düşmanlarına kararlı bir şekilde gideceklerini vurgu yaparak Christian Ude’nin şehir meclisi ile gösterdiği desteğe teşekkür etti.

Eski Belediye Sarayı’nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Deniz Filizmen’in yaptığı ödül törenine, ‘Tuna Trio an the Ghosts adlı gurubu da müzikleriyle eşlik etti. Ödül töreni sonunda katılan tüm misafirlere Münih Belediyesi ve Yabancılar Meclisi yeni yıl kokteyli verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!