IŞİD saflarında 60 Alman öldü

Güncelleme Tarihi:

IŞİD saflarında 60 Alman öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 11:44

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, Suriye’de IŞİD saflarında savaşan 550 Alman’dan 60’ının öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

ELLERİNDEKİ bilgiye göre bunlardan dokuzunun canlı bomba olarak intihar eyleminde bulunduğunu belirten Maassen, “Maalesef bu durum terör örgütü tarafından propaganda aracı olarak kullanılıyor” dedi. Suriye ve Irak'ta IŞİD için savaşıp Almanya'ya dönenlerin sayısı ise 180 olarak tahmin ediliyor.

Almanya'da girişilecek olası saldırı ihtimalinin bulunduğunu belirten Maasen, şunları söyledi:
“Amerika, Fransa ve İngiltere ile birlikte aynı botta bulunuyoruz. Durum kaygı verici. Fakat korkuya gerek yok. Her türlü önlem alınıyor. Ancak belli bir tehdidin bulunduğu da akıllardan çıkarılmamalı.

TAKİP EDİYORUZ

“IŞİD’in propagandasını sosyal medya üzerinden yapıyor. Biz de bunu yakından takip ediyoruz. Hem bizim kurumumuz hem de diğer güvenlik kurumları ulusal ve uluslararası sosyal medya işletmeleriyle sıkı bilgi alış verişi içindeyiz. Böylece sosyal medya üzerinden propagandanın yapılmasını zorlaştırmaya çalışıyoruz. Köln ve Hannover’de yürüyen taraftar gruplarıyla ilgili bilgi sahibi olmamakla suçlanıyoruz. Ancak biz taraftar grupları arasında aşırı sağcıların bulunduğunu biliyoruz. Ve gözlerimiz de onların üzerinde”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!