İŞİ ZOR

Güncelleme Tarihi:

İŞİ ZOR
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 09:47

Cemile Giousouf, 2013 seçimlerinde CDU’dan milletvekili seçildi. Hıristiyan Birlik partilerinin uyum sorumlusu ve göçmenlerle CDU’yu yakınlaştırmadan görevli.

Haberin Devamı

CEMİLE Giousouf, Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun Müslüman kökenli genç yüzü. CDU, göçmenlere açılmak istiyor.

Cemile Giousouf, partinin göçmenlere açılmasında, Hıristiyanlarla Müslümanları birbirine yakınlaştırmakla görevli. Ancak bir yanda CDU’nun göçmenlere açılmasında parti içinde muhafazakar kanattan karşı bir rüzgar var. Cemile Giousouf’un İslam cemaatleriyle veya bazı dernek temsilcileriyle görüşmesi bu kanat tarafından hemen eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Son olarak Bielefeld’te cami kundaklamaları üzerine Cemile Giousouf’un Milli Görüş temsilcileriyle görüşmesi parti içinde tartışma yarattı. Milli Görüş,

Almanya’da istihbarat teşkilatının gözetiminde. Ayrıca bu görüşmede çekilen fotoğraflarda Cemile Giousouf dışındaki kadınların türbanlı olması, bazı partililer arasında CDU’ya Müslümanlar sızıyor, Hıristiyan yerine Parti Müslüman Birlik olacak eleştirilerine yol açtı.

ZOR SÜREÇ

Diğer yanda ise CDU, göçmenlerin köken bağı bulunan ülkelerdeki siyasi eğilimlerini partiye taşımasını ve bu eğilimdeki kişilerin partiye sızmasını istemiyor. Bu konuda Cemile Giousouf’un teşkilatı Kuzey Ren Vestfalya’da, Ülkücü olduğunu gizlemeyen CDU üyesi Zafer Topak örneği yaşanıyor. Topak hakkında CDU ihraç süreci başlattı. Ayrıca CDU, aşırı siyasi eğilimli göçmenlerin partiye girmesini önlemek için tüzüğünü sertleştirdi.

ÇİFTE STANDART

CDU’nun göçmenlere, göçmenlerin CDU’ya açılma süreci henüz işin başında. Cemile Giousouf’a bu açılımda yaşanan sorunları sordum. Özetle şunları söyledi: “En başta çifte standart beni rahatsız ediyor. Bir Alman milletvekili Milli Görüş veya başka bir göçmen dernek yetkilileriyle görüştüğü zaman bir sorun olmuyor ama göçmen kökenli olarak ben görüşünce, kuşkuyla bakılıyor ve damga vurulmak isteniyor. Burada doğup büyümüş olmasına rağmen göçmenlere halen kuşkuyla bakan bir kesim var parti içinde. Bu sadece benim partim CDU için değil, diğer tüm partiler için de geçerli.

Ben uyum sorumlusuyum ve herkesle görüşmem lazım. Milli Görüş yetkilileriyle resmi bir görüşme değildi bu. Cami kundaklamasına karşı bir tepki olarak görüştüm. Bu tepkiyi de göstermemiz gerekir. Pegida gibi bir hareketin ortaya
çıkması, bizim açılımımızın ne kadar doğru olduğunu ve bize bu konuda çok görev düştüğünü gösteriyor. Daha yapılacak çok işimiz var. Pegida’ya karşı uzlaşma değil, ortak tepki göstermek lazım.

Müslüman cemaatlerle yakında Hagen’de toplantı yapacağım. Birbirimize yakınlaşmamız için diyalog çok önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!