İşçiler kontak kapadı, hayat felce uğradı

Güncelleme Tarihi:

İşçiler kontak kapadı, hayat felce uğradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2020 10:35

Almanya’da Hizmet Sendikası ver.di’nin çağrısına uyan on binlerce çalışan, iş bırakma eylemi yaptı. Uyarı grevi nedeniyle şehirlerdeki toplu taşıma araçları kontak kapattı. Sabah saatlerinde başlayan uyarı grevi nedeniyle hayat adeta felç oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA genelinde gerçekleşen ve büyük destek gören uyarı grevi nedeniyle metro, otobüs, tramvay ve banliyö trenleri yolcu taşmadı. Yaklaşık 87 bin çalışan geçici olarak iş bıraktı. Otobüsler garajlarda, trenler ise istasyonlarda bekledi. Metro girişleri kapatıldı. Çalışanlar ise sokakta hak aradı. Grevden en çok sabah saatlerinde işine gitmek zorunda olan çalışanlar ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler etkilendi. Özel otomobiller ve bisikletlerle işe gitmeye çalışanların bir bölümü, geç iş başı yaptı.

14 BİN 600 ÇALIŞANI VAR
Başkent Berlin’de de gece saat 03.00’ten öğlen 12.00’ye kadar metrolar, tramvaylar ve otobüsler çalışmadı. Sadece bazı otobüsler ile şehir içi banliyö treni Berlin S-Bahn faaliyetine devam etti. Şehrin toplu taşıma işletmesi BVG, toplamda 14 bin 600 çalışanıyla ülkenin en büyük toplu taşıma işletmesi konumunda. Sadece geçen sene yaklaşık 1 milyar kişi Berlin’de BVG toplu taşıma araçlarını kullandı.

Haberin Devamı

İşçiler kontak kapadı, hayat felce uğradı
VELİLERE MESAJ GİTTİ
Okul yöneticileri ve sınıf öğretmenleri de eğitimin aksamaması için bir gün önceden velilere mesaj göndererek okula yakın bölgede oturanların erkenden yola çıkmalarını istedi. Mesajlarda okula uzak bölgelerde oturan velilerin öğrencileri otomobillerle okula taşımaları önerisi de yer aldı. Kimi eyaletlerde ise grev nedeniyle okula uzak bölgelerde oturan öğrencilere izin verildi. Gelemeyenler yok sayılmadı. Berlin ve benzeri büyük şehirlerde trafik sıkışıklığı yaşandı. Taksiler talebi karşılamaya yetemedi.
İşçiler kontak kapadı, hayat felce uğradı
SENDİKA GREVİ SAVUNDU
ver.di Başkan Yardımcısı Christine Behle, yapılan uyarı grevini savundu. Behle “Tam zamanında uyarı grevi yaptık. Yaşanacak sorunlara yönelik önlem alınması için de uyarı grevini önceden duyurduk” dedi. Toplu taşıma sektöründe ver.di üyesi 87 bin sendikalı çalışıyor. Sendika ile Birleşik Belediye Birlikleri temsilcilerinin sürdürdükleri toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alamadı. İşveren temsilcileri şimdiye kadar toplu sözleşme masasına herhangi bir öneriyle gelmedi. Öneride bulunmamalarına gerekçe ise “Teklif için henüz erken, zamanı değil’ açıklaması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!