İş gereği araba sürenler tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

İş gereği araba sürenler tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 21:57

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, işi gereği araç kullananlar, trafikte hem kendilerini hem de başkalarının hayatını tehlikeye sokuyor.

Haberin Devamı

esleğinin gereği olarak araç kullananlar daha çok aşırı hız yapıyor, güvenli seyir mesafesi kuralını ihlal ediyor.

Kuryeler, şoförler ve benzeri meslek gruplarının zamana karşı yarıştıkları için "kendilerini baskı altında" hissettiklerini kaydeden uzmanlar, 4500 kişi arasında yaptıkları araştırma sonucunda, mesleği gereği gün boyu araç kullananların yüzde 61’inin güvenli seyir mesafesi kuralına uymadığı ortaya çıktı. Bu oranın diğer sürücüler arasında yüzde 40 olduğu görüldü.

Meslek icabı araç kullananların yüzde 74’ünün otoyolda hız sınırını aştığı tespit edilirken, diğer sürücüler arasında bu oran yüzde 50’de kaldı.

Sivil toplum örgütü Brake, araştırmanın sonucunun çok önemli olduğunu belirterek, trafik cezalarının artırılması çağrısında bulundu.

İngiltere’de 2006 yılında güvenli seyir mesafesi dikkate alınmadığı için meydana gelen trafik kazalarında 56 kişi hayatını kaybetti. Ülkede meydana gelen ölümlü trafik kazalarının yüzde 25’ine de aşırı hız neden oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!