Irkçılıkla suçladı, kulüpten kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Irkçılıkla suçladı, kulüpten kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 12:21

Andranik Vardanyan, Erfurt’ta bir boks kulübündeki antrenörün ırkçı söylemlerini ortaya çıkarıp şikâyet ettiği için kulübe giriş yasağı konuldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Erfurt kentinde bir boks kulübünde, 37 yaşındaki antrenörün ırkçı sözleri gündeme oturdu. Erfurt Polis Spor Birliği (PSV) yönetim kurulu üyesi ve gençlik temsilcisi Andranik Vardanyan (29), 37 yaşındaki boks antrenörünün, bir sohbet grubunda Müslümanlar ve yabancılar hakkındaki ırkçı sözlerini görünce tepki gösterip yönetime şikâyet etti. Vardanyan, 2022 yılının başlarında suçlamada bulunduğu boks antrenörünün, sohbet grubunda göçmen kökenli sporculara yönelik “Kanaklar”, “Ayak takımı” ve “Müslümanlar ve diğer pislikler” dediğini belirtti. Ancak eski bir Çevik Kuvvet Amiri olan kulüp başkanı Kurt Schroth, bunun ırkçılık olmadığını ve kızgınlıkla söylenmiş söz olduğunu belirterek yumuşatmaya çalıştı. Kulüp yönetimi ise ırkçılıkla suçlanan antrenör yerine konuyu gündeme getiren Andranik Vardanyan’a giriş yasağı koydu. Olayın ortaya çıkması üzerine devreye gren Boks Federasyonu, ırkçılık yapan antrenör geçici olarak uzaklaştırıldı.
Vardanyan için bundan sonrası daha da zorlaştı. Sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Onun adına 2015 tarihli sahte bir Facebook gönderisi paylaşıldı ve Alman karşıtı nefret söylemi yaymakla suçlandı. Ancak sahte hesapta Vardanyan’ın 2020’de çekilen fotoğrafı paylaşıldı. Vardanyan iftira suçlamasıyla şikâyette bulundu. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!