IRKÇILIĞIN TEMELİNE İNELİM

Güncelleme Tarihi:

IRKÇILIĞIN TEMELİNE İNELİM
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 14:02

Solingen faciasında hayatını kaybedenler, Frankfurt’ta düzenlenen anma töreninde anıldı. Frankfurt’ta toplanan onlarca kişi, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Irkçıların kundakladığı evde hayatını kaybeden Genç ailesinin beş ferdini anmak için facianın 20’nci yılında Frankfurt’ta düzenlenen tören, ayrımcılık karşıtı bir gösteriye dönüştü.

Frankfurt Hülya Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğinin bir bölümü, yağan yağmur nedeniyle Cafe Exzess’e alındı. Törene okullar, sendikalar, Türk ve Alman sivil toplum örgütleri ile Frankfurt Belediyesi destek verdi.

Frankfurt Çok Kültürlülük Dairesi Müdiresi Narges Eskanderi, demokrasi için her türlü radikalizme ve ırkçılığa karşı çıkılması gerektiğini belirterek, “Nazi ideolojisinin gölgesinde geçmişte de milyonlar katledilmişti. Toplum olarak ırkçılıkla mücadele etmeyi bırakırsak geriye düşeriz. Genç Ailesi yalnız değildir. Frankfurt hep onların yanında olacak“ dedi.

Sol Parti Hessen Milletvekili Janine Wiesler de toplumun büyük kesimindeki ırkçılığa dikkat çekerken, Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen de, törende yaptığı konuşmada, “Ayrımcılık had safhada. Günlük hayattaki ırkçılığı önlemezsek, yeni kurbanları göze alıyoruz demektir“ diye konuştu.

Katılımcılar, ırkçılık ve ayrımcılığın toplumsal kökenlerine inilerek tartışılması gerektiğini vurgulayarak, ortak mücadele çağrısı yaptı.Kazım DOĞAN / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!