Irkçı taciz davası dosyası kapandı

Güncelleme Tarihi:

Irkçı taciz davası dosyası kapandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 17:24

Aşırı sağcı Almanlar tarafından internetten hakaret yağdırılması üzerine Mesut Özi'in avukatı aracılığıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu dava düştü.

Haberin Devamı

Savcılık "Anayasada bu düşünceyi ortaya atan kişilerin de herkesin kendi görüşünü söyleme hakkı bulunması kapsamına girer" diyerek dosyanın kapanmasına karar verdi.

Almanya'da Almanlar oynasın

Almanya A milli forması için ter döken, takımının başarısı için tüm gücünü gösteren Mesut Özil'e aşırı sağcı Almanlar internetten "@PiratenOnline "ismiyle açılan Twitter hesabından "Mesut Özil kesinlikle Alman değildir, bir kağıt parçası kökeni değiştirmez. O bir Türk'tür. Alman Milli Takımı'ında sadece Almanlar, Alman ismini taşıyanlar yer almalıdır" ifadelerinin içerdiği yazılmıştı.

Kimliği belirlenmeyen Twitter hesabının kapatıldığı kaydedildi. Mesut Özil'in babası Mustafa Özil ise olaydan sonra, Twitter hesabı açanlar ve yazıları yazanlar hakkında avukatlarıyla suç savcılıktan suç duyurusunda bulunup "Bu ırkçı taciz sınırları çok aştı. Irkçılar fazla ileri gitmeye başladılar" diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!