iPhone kuyruğunda 800 dolar kazandılar!

Güncelleme Tarihi:

iPhone kuyruğunda 800 dolar kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 16:35

Bir teknoloji firması, tanıtımı bugün yapılacak ve 20 Eylül'de satışa sunulması beklenen iPhone modelleri için Apple mağazası önünde 5 gündür kuyrukta bekleyen Amerikalılara, üzerinde reklamı olan tişörtü giymeleri karşılığında 800'er dolarlık hediye çeki taahhüt etti.

Haberin Devamı

Apple'ın mağazası önünde kuyruğa giren Amerikalılar, henüz özellikleri ve fiyatı açıklanmayan iPhone 5S ve iPhone 5C'yi ilk alanlardan olabilmek için burada beşinci gecelerini geçirdi.

Teknoloji tutkunları, hayallerini süsleyen iPhone'lara ulaşabilmek için 11 gün daha sokakta sabahlayacak. Kuyruğa girdiler, reklam parası aldılar iPhone alabilmek için Ohio eyaletinin Ciccinnati kentinden New York'a gelen teknoloji firması çalışanı Justin Lockhart, mesai arkadaşı John Murphy ile cuma sabahından bu yana kuyrukta beklediklerini söyledi.

Tanıtımları bugün yapılacak iPhone 5S ve iPhone 5C modellerinin tahminen 20 Eylül'de satışa çıkacağını anımsatan Lockhart, "11 gün daha var. Bu çok heyecan verici" diye konuştu.

Jon Murphy ise yeni modellerde daha yüksek çözünürlüğe sahip kamera ve gelişmiş işletim sistemi beklediklerini ifade etti. Kuzeniyle perşembe günü kuyruğa girdiklerini belirten Joseph Cruz da annesi ve kendisi için yeni modellerden almak istediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Basının konuya olan ilgisi nedeniyle bir teknoloji firmasının kendilerine sponsor olduğunu bildiren Cruz, bu firmanın, kendisine ve kuzenine, üzerinde reklam bulunan tişörtü giymeleri için 800'er ABD doları değerinde hediye çeki vermeyi taahhüt ettiğini sözlerine ekledi.

Yeni iPhone'larda beklenen özellikler Apple, tanıtımını yapacağı yeni modellerle akıllı telefon piyasasında daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşmayı amaçlıyor. Fiyatının 400 dolar civarında olması beklenen iPhone 5C'nin beş farklı renkte üretileceği tahmin ediliyor. Polikarbonat kasalı iPhone 5C'lerin beyaz, sarı, yeşil, mavi ve pembe renklerde satışa sunulacağı ifade ediliyor. Alışılmışın dışında iPhone'un bu seride siyah renge yer vermeyeceği ileri sürülüyor.

iPhone 5C'nin teknik özellikler bakımından IPhone 5'e yakın olması bekleniyor. Apple'ın yeni "amiral gemisi" olarak adlandırılan iPhone 5S'in ise parmak izi sensörü, çift LED flaşlı 12 megapiksel kamerası, yenilenen batarya sistemi ve retina ekranıyla teknoloji meraklılarının karşısına çıkacağı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Central Park yanındaki Apple mağazası her gün dünyanın farklı yerlerinden binlerce müşteri ağırlıyor. Girişi küp şeklindeki cam kutuya benzetilen mağazanın silindir şeklindeki asansörü de camdan yapılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!