İngiltere’ye dava açabilmek için yardım konseri

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’ye dava açabilmek için yardım konseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 17:03

İngiltere’de 16 Mart 2018’de yapılan düzenleme ile Ankara Anlaşması çerçevesinde 12 bin 500 Türk’e verilmesi gereken süresiz oturma hakkı kaldırıldı. Karara karşı mücadele için kurulan Ankara Anlaşmalı Türk İş İnsanları Birliği (AOTB), İngiltere İçişleri Bakanlığı’na karşı açacakları dava masraflarının karşılanması amacıyla bir yardım gecesi düzenledi.

Haberin Devamı

LONDRA’nın Shoreditch bölgesindeki Newspeak House’de düzenlenen gecede, The Lost Band adlı müzik konser verdi. Yemek satışının da yapıldığı geceye Ankara Anlaşması mağdurları ile yabancılar da destek verdi.
Ankara Anlaşmalılar tarafından açılacak dava ile Birleşik Krallık’ta yıllar önce işini kuran, ancak beklenmedik şekilde değişen kurallar yüzünden süresiz oturma haklarını kaybeden 12 bin 500’e yakın Ankara Anlaşmalı Türk iş insanının haklarının geri alınması amaçlanıyor.

İngiltere’ye dava açabilmek için yardım konseri

60 BİN STERLİN TOPLANDI
Geceye katılan AOTB direktörlerinden Naz Nazlı Alatlı, Ekin Can Genç ve Dilek Özcan, bu dava için yürüttükleri bağış kampanyasının önemini vurgu yaparak “Dava başvurumuzun sonuçlanmasına 2 aydan az bir süre kaldı. Bu süre içinde bağış kampanyamızı duyurmak, bu kampanyaya destek istemek ve diğer AOTB üyeleri ile tanışmak için ‘Yardım Konseri’ adı altında bu geceyi düzenledik. Bağış kampanyamızın hedefi olan 100 bin sterlin; barrister/QC masrafları, mahkeme masrafları ve eğer davayı kaybedersek İçişleri Bakanlığı masraflarını kapsıyor. Daha önce bize yapılanların aynısı Highly Skilled Migrants Programme (HSMP) adlı kalifiye göçmen vize tipinde olanlara yapılmıştı. Onlar dava açarak haklarını geri aldılar. Şu ana kadar 60 bin sterlin’in üzerinde para topladık” dedi.
AOTB bağış kampanyası www.aotb.org.uk/donate adresi üzerinden devam ediyor.

Haberin Devamı

İngiltere’ye dava açabilmek için yardım konseri
Sicilya asıllı Wally Natli (soldan üçüncü) ve eşi Salvatore Torrisi, Ankara Anlaşmalılar’ına destek için bağış kutusuna kağıt para bıraktı.

İngiltere’ye dava açabilmek için yardım konseri
Gecede, The Lost Band adlı müzik grubu dünya müziklerinden oluşan bir konser verdi ve yemek satışı yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!