İngiltere’nin ‘Vahşi Batı’sı: Peterborough

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin ‘Vahşi Batı’sı: Peterborough
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 12:23

İngiltere’de, yaşayanların “Karanlık çökünce sokaklarda yürümeye korkuyoruz” dediği Peterborough kenti, bir internet sitesinin yaptığı oylamada ‘Ülkenin en depresif şehri’ seçildi. Bu şehirdeki dükkânındaki hırsızlıklardan artık bıktığını söyleyen, bakkal işletmecisi Murat Taşçı da, birçok kez tehdit edildiğini, kendisine bıçak bile çekildiği söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin ‘Vahşi Batı’sı: Peterborough
UYUŞTURUCU kullanımı, bununla bağlantılı hırsızlık gibi suçların yaygınlığı nedeniyle Peterborough sakinleri kenti ‘Vahşi Batı’ diye tanımlıyor. Polisin geçen yıl yürüttüğü ‘Tsunami’ adı verilen operasyonda 48 kişi tutuklanmış, bunların 12’si hapis cezaları almış ve sokak değeri 250 bin Sterlin’i bulan uyuşturucu ele geçirilmişti. Ancak operasyona karşın, uyuşturucu satışı ve kullanımıyla bağlantılı hırsızlık ve sokaklarda uyuşturucu kullanımının önüne geçilemiyor. Polis verilerine göre, Nisan 2020’den bu yana kentte 28 cinayet girişiminde bulunuldu ve bunların 14’ü doğrudan uyuşturucu bağlantılıydı. Görgü tanıkları, uyuşturucu bağımlılarının sokaklarda eroin de dahil, türlü türlü uyuşturucular kullandıklarını söyledi. Kent sakinleri evsiz uyuşturucu bağımlılarının büyük bir sorun oluşturduğunu, sürekli etraftan para dilendiklerini ve bir bankamatiğin önünde beş altısının toplanıp, insanları korkuttuğunu belirtiyor. Haziran 2023’e kadarki bir yıllık dönemde, mağaza hırsızlıklarında yüzde 45’lik artış yaşandığı belirtiliyor.
İngiltere’nin ‘Vahşi Batı’sı: Peterborough

İngiltere’nin ‘Vahşi Batı’sı: Peterborough
‘HIRSIZLAR CEZA ALMIYOR’
Dükkânındaki hırsızlıklardan artık bıktığını söyleyen, bakkal işletmecisi Murat Taşçı da “Nereden başlasam bilmiyorum. Her gün en az iki üç kez dükkândan bir şeyler çalanları yakalıyoruz. Sakızdan, biraya her şeyi çalıyorlar. Polisi aradım ama bu hırsızlar ceza almıyor. Bir gün hırsızlık yaparken yakalıyorum, ertesi gün gelip hiç utanmadan gözümün içine bakıyorlar” dedi. Birçok kez tehdit edildiğini, kendisine bıçak bile çekildiğini belirten Taşçı, “Hırsızlık hep sorun olmuştu ama daha da kötüleşiyor. Her yaştan, her cinsiyetten, her gruptan insanlar. Bizimki gibi küçük işletmeleri kötü etkiliyor. Zaten zor ayakta kalıyoruz. Şu anda faturaları ödemekte zorlanıyorum. Bazen diğer dükkânlardan çaldıklarını gelip bana satmaya çalışanlar oluyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!