İngiltere'de yeni bir skandal

Güncelleme Tarihi:

İngilterede yeni bir skandal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 14:06

Terry skandalından sonra İngilizler, Milli Takım kaptanlığına getirilen, geçmişi olaylarla dolu Ferdinand şokunu yaşıyor.

Haberin Devamı

İngiliz Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello'nun 10 dakikada Terry'i göndererek, kaptanlık görevine getirdiği Rio Ferdinand, henüz dört yıl önce Futbol Federasyonu'nun düzenli uyguladığı uyuşturucu testine katılmadığı için futboldan 8 ay men edilmişti. Adı seks skandallarından, ev yapımı seks videolarına kadar uzanan Ferdinand'ın dün de Fransız model Vanessa Perroncel ile aynı karede fotoğrafları yayınlandı.

Kamuoyunu ikiye bölen kararın başkahramanı Rio Ferdinand, 4 aylık sakatlık döneminden sonra 23 Ocak'ta çıktığı Carling Cup maçında Craig Fagan ile girdiği mücadele sonrası oyundan atılarak, 3 maç ceza aldı. Cezayı 4 maça yükseltmesi beklenen İngiltere Futbol Federasyonu, Ferdinand'a agresif tavır ve hareketlere futbolda göz yumulmayacağı mesajını verdi. Ceza onaylanırsa Manchester United'ın 31 yaşındaki kaptanı, 28 Şubat'ta Aston Villa ile oynanacak finalde de takımını yalnız bırakacak. Bu sezon Manchester United formasıyla sadece 10 maça çıkan Ferdinand'ın performansını ve tavırlarını gözönünde bulunduran kimi otoriteler, kararı riskli bulurken, bir bölümü ise Terry'nin yardımcısı olması nedeniyle doğru buldu.

Capello'nun bu kararı 10 dakika yerine daha uzun düşünerek vermesi gerektiğine inanan karar karşıtları, Capello'nun Ferdinand'ın futbol geçmişini gözardı ederek risk aldığını belirtip, doğru ismin Gerrard olduğunu savunuyorlar.

FERDINAND'TAN SÖZ ETTİRENLERİngiliz futbolunda futbolundan çok karıştığı olaylarla adından söz ettiren yeni kaptan Rio Ferdinand'ın hikayesi şöyle:

-1996'da milli olduğu ilk maçın ardından alkollü ve tehlikeli otomobil kullanırken yakalanması ile başladı. Ferdinand bir yıl trafikten men edildi.

-2000 yılında Frank Lampard, Kieron Dyer ile Kıbrıs'ta tatil kasabası Aya Napa'da ev yapımı sex videoları olayına adı karıştı.

-2003'te Futbol Federasyonu'nun futbolculara uyguladığı düzenli uyuşturucu testinin son gününe katımayan Ferdinand, uzun tartışmaların ardından futboldan 8 ay men edildi. Ferdinand'ın olayı, "Alışverişteydim unuttum" şeklinde açıklaması da medyaya uzun konu olmuştu.

-2006'da canlı yayındaki bir radyo programı sunucusuna homeseksüellere hakaret olarak bilinen "Faggot" diye seslenen Ferdinand, Gay Hakları Organisazyonu'ndan özür dilemek zorunda kalmıştı.

-2007 Aralık'ta ise Ferdinand, Manchester United'ın noel kutlamaları sırasında bir grup futbolcu ile tecavüzden suçlandı.

TERRY'DEN SUS PAYIİngilizleri şimdi, Dünya Kupası öncesi Terry'nin gidişine mi yoksa dosyası kabarık Ferdinand'ın gelişine mi üzülsün diye düşünürken, Terry cephesinde de olaylar dinmiyor.

Terry, dün görevden alınması üzerine, "Şansım yüzde bir bile olsa geri dönmek için elimden geleni yapacağım" derken Model Vanessa ise bir anda susmaya karar vererek, artık bu konuda konuşmamaya karar verdi. İddialara göre Terry, Fransız modele konuşmaması için 400 bin Sterlin ödedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!