İngiltere'de IŞİD için çok sert önlemler

Güncelleme Tarihi:

İngilterede IŞİD için çok sert önlemler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 09:29

İngiltere Başbakanı David Cameron Irak Şam İslam Devleti (IŞID) ile mücadelesinde kullanılacak yeni önlem planını açıkladı. Cameron'ın İngiliz Parlamentosu'nda açıkladığı önlemler arasında terör şüphelilerinin ve İngiltere doğumlu radikallerin ülkeye girişlerinde pasaportlarının elinden alınması gibi yetkiler de bulunuyor.

Haberin Devamı

İngiliz vatandaşlarının IŞİD gibi terörist örgütlerle ilişki kurmalarını 'nefret verici' olarak yorumlayan Cameron, Irak'ta Amerika'nın IŞİD'e yönelik hava saldırılarını İngiltere'nin de desteklediğini yineledi.
'Özel ve hedefe yönelik yeni bir yasa hazırlıyoruz' diye konuşan Cameron, yabancı ulus vatandaşları ile çift vatandaşlığa sahip kişilerin İngiltere'ye yeniden girmelerinin engellenebileceğini ayrıca herhangi bir terör eylemine katıldığından şüphelenilen İngiliz vatandaşlarının da belli bir süre İngiltere'ye girişlerinin engellenebileceğini ifade etti.

Başbakan Cameron'un açıkladığı terörle mücadele planı çerçevesinde şu önlemler alınacak:
"İngiliz polisine İngiltere sınırında terör şüphelilerinin pasaportlarına el koyma yetkisi verilmesi.
Terör şüphesi doğuran İngiliz vatandaşlarının yeniden İngiltere'ye girişlerinin engellenmesi.
Terörizmden koruma ve araştırma önlemlerinin genişletilmesi.
Irak ve Suriye'den dönen İngiliz vatandaşı cihatçıların radikalleşmelerini engelleyecek programlara katılmalarının zorlanması.
Hava yolu şirketlerinin savaş bölgelerine giden yolcuların bilgilerini paylaşmaları."

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Cameron, hava yolu şirketlerinin bu kurala uymadıkları takdirde uçaklarının İngiltere havaalanlarına iniş yapamayacağını kaydetti.
Başbakan Cameron'un Avam Kamarası'nda açıkladığı yeni önlemler, İngiltere'deki terör tehdidinin geçtiğimiz günlerde 'ciddi seviyede' derecesine yükselmesinin ardından geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!