İngiltere’de bir saldırı daha! Her yeri yakacaklardı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de bir saldırı daha Her yeri yakacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:03

İngiltere’nin Newcastle kentindeki İslami eğitim veren Bahr Akademi’ne pazartesi gecesi yapılan saldırıda, okul binasının pencereleri kırıldı, Kuran’ı Kerim nüshaları yırtılarak, etrafa saçıldı.

Haberin Devamı

OKULUN sorumlusu İmam Abdul Muhit, olayın komşuları tarafından bildirildiğini ve kendisinin de okula polisle aynı anda ulaştığını aktardı. Okulun mescidine girdiklerinde 18 yaş altı 6 gençle karşılaştıklarını ve her yere yanıcı madde döküldüğünü kaydeden Muhit, “Biz yangına denk gelmedik ama bir kilim yanmıştı. Sanki her şeyi yakmaya hazırlanıyorlardı. Mescide vardığımızda kendi aralarında ırkçı şakalar yapıyorlardı” dedi.

Muhit, olay yerine ilk gelen ekipte yeterli sayıda polis olmadığı için 6 şüphelinin kaçtığını ancak dün gözaltına alındıklarını vurgulayarak, okula yönelik son 3 ayda ikinci, toplamda da dördüncü saldırı olduğunu bildirdi.

İngiltere’de bir saldırı daha Her yeri yakacaklardı


İngiltere’nin kuzeyindeki İslami eğitim veren tek okul olduklarını anlatan Muhit, gelecekte daha ciddi bir saldırının yapılmasından endişe ettiklerini vurguladı. Okula ocak ayında yapılan saldırıda, binanın duvarlarına ırkçı grafitiler çizilmişti.

Haberin Devamı

İngiltere’de bir saldırı daha Her yeri yakacaklardı

 

BAKMADAN GEÇME!