İngiltere'de 50 bin göçmen kayıp

Güncelleme Tarihi:

İngilterede 50 bin göçmen kayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 11:30

İngiltere’de İçişleri Bakanlığı Göç İnfaz Ofisi’nden yetkililer, ülkeyi terk etmesini istedikleri 50 000 yasadışı göçmenin izini kaybettiklerini itiraf etti.

Haberin Devamı

Göç İnfaz Ofisi Genel Direktörü Mandie Campbell, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, şu ana dek İngiltere’ye yaptığı sığınma başvurusu reddedilen ancak izini kaybettirmeye çalışan 121 bin yasadışı göçmenin yerini tespit ettiklerini, ancak kayıtlarında olan yaklaşık 50 bin kişiye hiç bir yoldan ulaşamadıklarını söyledi.

Genel direktör bu kayıp göçmenleri şu an için aramadıklarını çünkü böyle bir operasyona ayıracak bütçelerinin olmadığını da açıkladı.

İngiliz parlamenterler konu ile ilgili mecliste yapılan görüşmede 50 bin yasadışı göçmenin “Nerede olduğunun bile bilinmemesinin kabul edilemez olduğunu ve bu kişilerin ülke için büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu” söyledi.

Muhafazakar Partili milletvekili Stewart Jackson, konuyla ilgili Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada “Bu insanların kim olduğunu, nerede olduğunu, ne yaptığını bilmiyorsunuz. Siz bu kişilerin gelip ‘Lütfen beni sisteminize kaydedin ki sınırdışı edileyim’ diyeceğini mi düşünüyorsunuz?” dedi.

Milletvekili sözlerine “ Bu elbette olmayacak. 500 kişiden değil 50 bin kişiden bahsediyoruz. Bu ciddi bir kamu güvenliği problemi ve kesinlikle kabul edilemez” diyerek devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!