İngiltere’nin vize ayıbı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin vize ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 00:00

İngiliz Parlamentosu’nda düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı buruk kutlandı. Etkinlik için Türkiye’den davet edilen rektör ve doktorlardan oluşan 8 kişinin yaşadıkları vize sorunu nedeniyle gelemedikleri ifade edildi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da 14 Mart Tıp Bayramı, İngiliz Parlamentosu’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Gecede, İngiltere- Türkiye Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) etkinliği için Türkiye’den davet edilen rektör ve doktorlardan oluşan 8 kişinin vize problemi yaşadıkları için gelemedikleri dile getirildi.

İngiltere’nin vize ayıbı


ITSEB tarafından düzenlenen etkinlikte, Avrupa’nın en büyük ve kapsamlı çocuk hastanesi olan Great Ormond Street Hospital Children`s Yardım Vakfı’na 3 bin sterlin bağış yapıldı.

Westminter Parlamento binasında saat 15.00’de düzenlenen seminerle başlayan etkinlik Southgate milletvekili David Burrowes’un ev sahipliği ve moderatörlüğün de başladı.

İngiltere’nin vize ayıbı


Toplantıda ilk olarak Acıbadem Tıp Fakültesi Maslak Hastanesi Yardımcı Doçent Dr. Ertuğrul Eryılmaz, Lösemi hastalığı konusunda bir sunum yaptı. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Naim Kadıoğlu’nun meme kanseri ile açıklaması ardından Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer ve Erenköy Ruh- Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrist Uz. Dr. Rabia Bilici de uyuşturucu kullanımı konulu birer sunum gerçekleştirdi.

İngiltere’nin vize ayıbı


‘YOK ARTIK’ DEDİRTEN VİZE ENGELİ

Dr Julian Müller’in de İngiltere sağlık teşkilatı (Ulusal Sağlık Servisi) NHS ve Türk sağlık sistemini karşılaştırdığı seminere Lordlar Kamarası Lideri Barones Stowell’de katılarak bir konuşma yaptı. Türk doktorların denklik ve vize sorunlarını ilettikleri Stowell, söz konusu sıkıntıları hükümet nezdinde ilgili mercilere aktaracağı sözünü verdi.

Haringey Belediye Başkanı Kaushika Amin ve meclis üyelerinin yanısıra Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve kurum yöneticilerinin aralarında bulunduğu bir izleyici grubunun takip etti.

Toplantıda Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar da söz aldı. ITSEB
İngiltere’nin vize ayıbı
etkinliği için Türkiye’den davet edilen rektör ve doktorlardan oluşan 8 kişinin yaşadıkları vize sorunu nedeniyle gelemediklerini hatırlatan Yorulmazlar, profesyonel meslek sahiplerine uygulanan vize uygulamalarının kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Tıp Bayramı kutlamalarında, akşam saatlerinde verilen bir resepsiyonla devam etti. İngiltere’de ve Türkiye’de görev yapan doktorların yanısıra diğer ülkelerden de gelen 150 dolayında davetli hazır bulundu.

Gecede, Great Ormond Çocuk Hastanesi’ne de 3 bin sterlin bağışta bulunuldu. Bağış çekini hastane vakfının yöneticilerine, ITSEB Başkanı Dr. Ali Demirbağ teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!