İngiliz milyonere 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

İngiliz milyonere 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 17:00

İngiliz milyoner Ian Griffin, Polonya asıllı sevgilisi Kinga Legg’i Paris’teki bir otel odasında vahşice öldürdüğü gerekçesi ile 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kararın açıklanmasından önce mahkemede konuşan Griffin, Legg’in ailesinden özür dileme şansını elde etmek istediğini söyledi ve “Aşık olduğum kadına bunu yapmış olduğumu düşünmek beni öldürüyor. Her türlü duyguyu her türlü pişmanlığı yaşadım. Onun hayata dönmesi için yarın canımı verirdim” dedi.

Griffin’e mahkemede Legg ile birlikte olduğu dönemde de yasak ilişki yaşadığı 34 yaşındaki Tracy Baker eşlik etti.

PORSCHE’SİYLE LONDRA’YA KAÇMIŞTI

2009 yılında Legg’in kanlar içindeki cesedi Bristol Oteli’ndeki lüks bir suitin küvetinde bulunmuş, Griffin’in ise kız arkadaşının ölümünden sonra kapısına “Rahatsız etmeyin” kartı astığı otel odasını terk edip Porsche 911 model spor otomobiliyle Londra’ya kaçmıştı.

Olaydan 5 gün sonra Macclesfield bölgesindeki ormanlık arazide bir çadırın içinde yaşarken bulunup tutuklanan Griffin2011 yılında Fransa’ya iade edilmiş, ancak geçen yıl kefaletle serbest bırakılmıştı.

45 yaşındaki Griffin Paris’te çıktığı mahkemede cinayet suçlamalarını reddetmiş ve olay gecesini hatırlamadığını söyleyerek Legg’in “kaza sonucu” öldüğünü iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!