İlkokullarda yazılım dersi talebi

Güncelleme Tarihi:

İlkokullarda yazılım dersi talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 15:28

Almanya'daki öğretmen ve öğrenciler okullardaki donanım ve yazılım yetersizliğinden şikayet ediyor. Yetkililer ise dijital araştırma teknikleri ve yazılım derslerinin ilkokuldan itibaren verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Federal Hükümet’in İnternet İşlerinden Sorumlu Danışmanı ve SPD’li politikacı Gesche Joost, Almanya’daki ilkokullarda yazılım dersi okutulmasını talep etti.

İngiltere’nin böyle bir eğitime geçen yıl başladığına dikkat çeken Joost, Almanya’nın yeni iletişim teknolojilerinin çocuklara öğretilmesinde geri kaldığını bildirerek, “Çocukların dijital araştırma tekniklerini, yazılımı ve medyayı nasıl kullanacaklarını daha ilkokulda öğrenmeleri gerekiyor. Aksi takdirde uluslararası platformlarda bu konuda çok geride kalacağız" dedi.

Hem mesleki hem de özel hayatta dijital teknolojileri bilmenin önemine işaret eden Joost, "Çocuklar medyayı sadece tüketmeyi değil aynı zamanda şekillendirmeyi de öğrenmeli" dedi. Politikacı, bu konuda Almanya’nın çekingen davrandığından şikayet etti ve kaybedecek zamanları olmadığına dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER ve ÖĞRETMENLER ŞİKAYETÇİ

Joost’un tespitlerini doğrulayan bulgular Federal Alman Bilgisayar Ekonomisi Telekomünikasyon ve Yeni Medya Birliği BİTKOM’un bir süre önce yaptırdığı bir araştırmada da ortaya çıktı. Araştırmaya katılan öğrenciler, okullarındaki bilgisayar donanımından memnun olmadıklarını söyledi. Orta dereceli okullarda öğrenim gören 14 yaşında ve daha büyük her beş öğrenciden biri, okullarındaki bilgisayar ve internet donanımını "kötü" veya "çok kötü" olarak değerlendirdi.

Kısaca VBE olarak bilinen Federal Öğretmenler Sendikası da okullardaki bilgisayar ve internet donanımının yetersizliğine dikkat çekti ve gelişmeleri "Bu konuda okullarda henüz Ortaçağ yaşanıyor." şeklinde değerlendirdi. VBE söz konusu değerlendirmeyi Forsa Enstitüsü’ne yaptırdığı bir araştırma ile temellendirdi. Ankette ortaya çıkan bulgular öğretmenler için okullardaki öğretmenler odalarında genellikle tek bir bilgisayarın bulunduğunu ve bunun da tüm öğretmenlere yetmediğini gösterdi.

VBE Başkanı Udo Beckmann bu durumu eleştirirken, "Kötü koşullara rağmen öğretmenler yine de derslerde interneti ve dijital malzemeleri kullanıyor. Bunları kendi çabalarıyla başarıyorlar" dedi.

Beckmann politikacıların bütçe kararları verirken okulları dikkate almalarını ve dijital öğrenime yatırım yapmalarını istedi. Bu yatırımların ilkokullardan başlaması gerektiğinin altını çizen Beckmann, araç-gereçlerin bakımını yapacak personelin de bulunmadığından yakınarak, uzman öğretmenlerin bu işi üstlendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!