İlkbahar duyguları

Güncelleme Tarihi:

İlkbahar duyguları
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Federal Asamble oturumu çok heyecanlıydı. Türk-Alman Forumu Başkanı Bülent Arslan ile birlikte Mevlüde Genç'e eşlik ettik ve bu cesur kadının Cumhurbaşkanını kendisinin de seçmesinden dolayı ne kadar gurur duyduğuna şahit oldum.

Haberin Devamı

Muhtemelen CDU/CSU Meclis Grubu salonunda ilk defa bir başörtülü kadın yer aldı. Başbakan Angela Merkel yanına gitti ve kendisine özel değer verdiğini bu şekilde ifade etti. Ve salonda tabii ki büyük Türk kavuşması yaşandı. Yeşiller’in Eş Başkanı Cem Özdemir, öldürülen Mehmet Kubaşık’ın kızı Gamze Kubaşık, Baden-Württemberg Eyaleti'nin Uyum Bakanı Bilkay Öney, hepsi de Sayın Genç’e selam vermek istedi. Oy kullanmaya giderken Sayın Genç’e Berlin'de yeni Müsteşar olan Emine Demirbüken de eşlik etti. Beşinci sırada oturan Genç'in yanında Uyum Bakanı Maria Böhmer ve Solingen’nin çalışkan Milletvekili Jürgen Hardt da yer aldı. Meclis toplantısı güzel bir Türk-Alman şenliği oldu.



Başbakan Federal Asamble'nin ardından Saarland Eyaleti'nde Überherrn'de gerçekleşen Uyumdan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katıldı. 2007 yılında bakanlık yaptığım dönemde, Aşağı Saksonya Eyaleti’nin İçişleri Bakanı Uwe Schünemann ile birlikte, pek çok direnişe rağmen böyle bir Uyum Bakanı Konferansı'nı hayata geçirebilmek için çok çaba göstermiştik. Başbakanın şimdilerde böyle bir konferansı ziyaret etmesi, ortamın ne kadar değiştiğini gösteriyor.

Uyum Bakanları Konferansı'nın konusu ırkçılıktı. Dünya Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü'nde Kenan Kolat ve Almanya Türk Toplumu herkesin "12ye 5 kala" evinin, bürosunun ve dükkanının önünde balon uçurarak ırkçılığı protesto etmeye çağırdı. Binlerce insanın katıldığı gösterilere, Federal Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Christine Lüders da eşlik etti. Irkçılıkla mücadelenin tek bir günde değil, her gün yaşanması gerekiyor.

19 Mart'ta Aziz Yusuf'un isim yortusuydu. Nasıralı Yusuf, İsa'nın annesi Meryem'in kocasıydı ve marangozluk yapıyordu. Bu nedenle kendisi işçilerin koruyucusu olarak biliniyor. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nde Katolik Gençler Sosyal Kurumu bu günü mağdur gençleri anmak için kutluyor. 2012 yılındaki slogan "Herkunft egal-Ziel klar" (Köken önemsiz - hedef belli) ile göçmenlerin de hatırlanmasını amaçlandı. Her insanın aynı fırsatları sahip olduğu Yükselen Cumhuriyet için, güzel bir katkı.

Farkında mısınız; İlkbahar geldi. Birçok kültürde doğanın canlandığı bu günler kutlanır. Orta Asya'daki çoğu Türk halklarında olduğu gibi Kürtler, Farslılar ve Çinliler için ilkbahar aynı zamanda yeni yılın başlangıcı olarak kutlanıyor. Bu kutlamalardan şiddet değil, birleşim doğmalı. Ve özel olarak dileğim, bahar yorgunluğunu değil de, ilkbahar duygularını yaşamanız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!