İlk yardımlar yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk yardımlar yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 13:33

Türkiye’deki deprem bölgelerine yönelik Almanya’da sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım çalışmaları devam ediyor. Birçok STK’nın topladığı ilk bağışlar TIR’larla Türkiye’ye hareket etti. Berlin Büyükelçiliği, yapılacak bağışların kullanılmamış eşyalardan oluşması çağrısında bulundu. DİTİB’in bağış kampanyasında şu ana kadar 3.5 milyon Euro toplandı.

Haberin Devamı

BERLİN’de depremin hemen ardından Chicara Spor Okulu, BTKM Müzik Akademisi, Dosteli Bakım Hizmeti ve Berlin Şehitlerle Yardımlaşma Derneği kendi imkânlarıyla bağışlar toplamaya başladı. Kısa zamanda binlerce kişi kışlık tekstil ürünlerinden bebek gıda ürünlerine kadar ihtiyaç duyulacak farklı malzeme bağışında bulundu. Kartonlara paketlenen malzemeler TIR’lara yüklendi ve ilk bağışlar yola çıktı. Berlin Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Depremzedelere süratli ve etkin yardım sağlanabilmesi bakımından nakdi yardımlar tercih edilmekle birlikte, Almanya’daki vatandaş, kardeş ve dostlarımızın, ülkemize gönderdiği ayni yardımlar ve yardım niyetleri de şükranla karşılanmaktadır. Söz konusu ayni yardımların hızla, ihtiyaca cevap verecek şekilde ve en uygun kanallardan depremzedelere ulaşmasını sağlamak, tabiatıyla büyük önem taşımaktadır. Bağışlar kapsamındaki malzemelerin daha önce kullanılmamış ve kış koşullarına uygun olmasının ihtiyaç sahipleri bakımından önemi takdir buyurulacaktır. Ülkemize gönderilmeye hazır hale gelen yardımların toplanacağı merkezler, Almanya da yerleşik sivil toplum kuruluşlarının gayretli çalışmalarıyla belirlenmekte olup, Almanya’daki başkonsolosluklarımızca gerekli eşgüdüm ve destek sağlanmaktadır” denildi.

İlk yardımlar yola çıktı

DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy

Haberin Devamı

3.5 MİLYON EURO TOPLANDI
Yardım kampanyasıyla ilgili açıklama yapan DİTİB Genel Başkan Vekili Abdurrahman Atasoy, şu ana kadar 3.5 milyon Euro bağış toplandığını açıkladı. Kampanyanın devam ettiğini belirten Atasoy, 10 Şubat 2023 Cuma günü Almanya genelindeki tüm cami derneklerinde para yardımı toplanacağını söyledi. Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Atasoy, gönüllülük esasına bağlı kampanyaya destek vermek isteyenlerin https://www.ditib.de/spende/deprem/ındex.html web adresi üzerinden veya banka yoluyla Türkisch-İslamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN’a havale yapılabileceğini belirtti.

İlk yardımlar yola çıktı

İlk yardımlar yola çıktı

 

BAKMADAN GEÇME!