İlk Türkçe Almanca kreşi geliyor

Güncelleme Tarihi:

İlk Türkçe Almanca kreşi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 15:52

Hessen eyaletinin ilk Türkçe Almanca çocuk yuvası kapılarını açmak için gün sayıyor. İşçi sosyal yardım kuruluşu AWO, Hessen Türk Toplumu, DİTİB ve Frankfurt AKM’nin desteği ile Frankfurt’ta yıl sonuna kadar üç kreş açılacak.

Haberin Devamı

Almanya’da göçmen çocukların iki dilli yetiştirme ihtiyacını karşılamak üzere temel

İlk Türkçe Almanca kreşi geliyor
çözümler üretilmeye başlandı.

Bu bağlamda AWO (Arbeiterwohlfahrt) adlı işçi sosyal yardım kuruluşu Frankfurt’ta Türkçe ve Almanca eğitim verecek kreşler açmaya hazırlanıyor.

Sosyal Demokrat Parti‘ye (SPD) yakınlığı ile bilinen AWO’nun Frankfurt’taki ilk iki dilli kreşinin Mayıs ayında Ostend mahallesinde, diğer kreşlerinin ise yıl sonuna kadar da Bockenheim ve Rödelheim semtlerinde faaliyete geçeceği açıklandı.

İki dilli kreşi olası sorunların çözümünde Hessen Türk Toplumu (TG-Hessen), DİTİB ve Frankfurt Alevi Kültür Merkezi’nden oluşan danışma kurulunun destekleyeceği belirtildi.

AWO Frankfurt halen kentteki 810 çocuk kapasiteli 16 kreşinde 200 çalışanıyla, 562 kadar çocuğa eğitim veriyor.

Haberin Devamı

'BİR DİL, BİR UZMAN' PRENSİBİYLE ÇALIŞACAK

Frankfurt Ostend semtindeki Hessen eyaletinin ilk Türkçe Almanca kreşi, yirmisi 3 yaş altı (10 ay ile 3 yaş arası), kırkı ise yarım veya tam gün kaydı ile 3 yaş üstünden toplam 60 çocuk yer alabilecek.

14 kadar çalışanın görev yapacağı iki katlı çocuk yuvası yediyüz metrekare kullanım alanı ve 450 metrekarelik büyük bir dış alanına sahip olacak. „Bir dil, bir uzman“ prensibinin geçerli olacağı yuvada iki dilin yanı sıra iki kültüre ait değerlerin de konu edinileceği kaydedildi.

Almanca-Türkçe iki dilli çocuk yuvası hakkında bilgi edinmek isteyenlerin 069/298901-619 telefon numarası veyakindertagesstaetten@awo-frankfurt.de mail adresi yoluyla başvurabilecekleri belirtildi.

Pedagojik uzmanlar ve eğitmenler ise, iş müracaatları için şu adrese başvuru yapabilecekler: AWO Kreisverband Frankfurt am Main e.V., Abteilung Kindertagesstätten, Henschelstraße 11, 60314 Frankfurt am Main.

İlk Türkçe Almanca kreşi geliyor


Frankfurt’taki Türkçe-Almanca eğitim verecek ilk çocuk yuvasının onarımının sürdüğü merkezde dün bir basın toplantısı gerçekleştirilerek tanıtımı yapıldı. Toplantıya, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldman, TC Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici AWO Frankfurt Başkanı Ansgar Dittmar, AWO Frankfurt Genel Müdürü Dr. Jürgen Richter ve AWO Frankfurt Çocuk Kreşleri Müdürü Cornelia Held’in yanısıra, Hessen Türk Toplumu, DİTİB Hessen Eyalet Örgütü ve Alevi Kültür Merkezi temsilcileri de hazır bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!