İlk Müslüman başkan yargılanacak mı?

Güncelleme Tarihi:

İlk Müslüman başkan yargılanacak mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 16:12

İngiltere’nin doğrudan seçimle görev başına gelmiş olan ilk Müslüman belediye başkanı Lutfur Rahman, Mayıs ayında gerçekleştirilen belediye seçimlerinde yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile yargılanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Londra Tower Hamlets semti belediye belediye başkanı olarak görev yapan Rahman ile ilgili kendilerine sunulan dava dilekçesini kabul ettiklerini söyledi ve siyasetçinin önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacağını açıkladı.

İngiliz basını, Rahman’ın seçim yolsuzlukları ile ilgili dosyayı Tower Hamlet semti sakinlerinden Andrew Erlam, Debbie Simone, Azmal Hussain ve Angela Moffat’ın hazırladığını ve dörtlünün Rahman’ın en kısa zamanda belediye başkanlığı görevinden alınmasını talep ettiğini belirtti.

Mahkemeye sunulan delil dosyasında Rahman ve destekçilerinin seçim sırasında seçmenlere baskı uyguladığı, İşçi Partisi’ne verilen oyları iptal ettiği, kendilerine oy verecek kişilere sosyal yardım konutu sağlamayı vaad ettiği, “Rahman’a oy verecek Müslümanlar’ın iyi Müslümanlar” olduğunu söylediği ve rakiplerini yalan yere İslamofobi ve ırkçılıkla suçladığı iddia edildi.

Rahman 2010 yılında aşırı İslamcı “Islamic Forum of Europe” adlı örgüt ile olan bağlantıları nedeniyle üyesi olduğu İşçi Partisi’nden atılmış ve Tower Hamlets’de belediye seçimlerini bağımsız olarak kazanmayı başarmıştı.

4 yıllık belediye başkanlığı boyunca bir çok kez yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile karşı karşıya kalan Rahman, 2014 yılı belediye seçimleri sırasında iki farklı yolsuzluk soruşturması ile karşı karşıya olmasına rağmen yeniden seçilmeyi başarmıştı.

Rahman seçim yolsuzluğu iddiaları ile ilgili yayınladığı açıklamada “Seçimi tehdit ve yolsuzluk ile kazandığımı gösteren tek bir kanıt yok. Bütün bu iddialar seçimi kaybettiği için mutsuz olan adaylar tarafından ortaya atılıyor. Ben bu sürecin sonunda bu iddiaların tümünün bir karalama çalışmasının ürünü olduğunun kanıtlanacağına inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!