İlk kez tıraş olacak

Güncelleme Tarihi:

İlk kez tıraş olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 11:25

Yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar için berberler seferber oldu.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin B-Blok 5’inci katındaki Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde bir odada kalan Uğur Acar, normal hayata döneceği günü heyecanla bekliyor. Günlerini ağabeyi 22 yaşındaki Ali Acar ile birlikte gazete okuyarak ve film seyrederek geçiren Uğur Acar, televizyonda bir haber bülteninde yayınlanan fotoğrafı dışında yüzünü henüz göremedi. Odasına ağabeyi, doktorları, hemşireler ve temizlik görevlisi dışında hiç kimsenin alınmadığı Uğur Acar, tuvaletteki aynadan yüzünü görme ihtimaline karşı odasındaki tuvaleti bile kullanamıyor, ihtiyacını yatağgında gideriyor.

6 AYLIK SPONSORLUK TEKLİFİ

Önceki gün yapılan basın toplantısında sakallarının artık iyice uzadığı ve kesilmesi gerektiği belirtilen Uğur Acar’ın, doktorlarından Doç.Dr. Ayhan Dinçkan’ın top sakalı gibi sakal bırakmak istediği belirtildi. Bu haberlerin .asında yer alması ardından Antalya’da birçok kuaför, Acar’ın ilk tıraşını yapmak için devreye girdi.

Hastane yönetimine şimdiye kadar 40’ın üzerinde başvuru yapıldığı belirtilirken, 6 aylık berber sponsorluğu tekliflerinin bile olduğu kaydedildi. Antalyalı berberlerin Acar’ın yeni yüzüne ilk usturayı vurma isteğinin, steril ortamın tehlikeye gireceği düşünülerek ihtimal dışı göründüğü belirtildi.

ODASINDA YÜRÜMEYE BAŞLADI

Operasyonun mimarlarından Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar’ın odasında yürümeye başladığını, yüzündeki ödemin de iyice zayıfladığını söyledi. Uğur Acar’ı 3-4 gün içinde basının karşısına çıkarmayı düşündüklerini söyleyen Yrd.Doç.Dr. Özkan, "Acar’ın sakalları bir hayli uzadı. 3 gün içinde tıraş olacak, ancak henüz kimin yapacağı ile ilgili bir planlama yapmadık. Muhtemelen yüzünün zarar görmemesi için profesyonel biri yapar. Bu steril ortam sağlanarak hastane berberi tarafından da yapılabilir" diye konuştu.

BAĞIŞLAR 4 KAT ARTTI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde birbiri ardına yaşanan ilkler, organ bağışına ilgiyi de artırdı. Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü görevlileri, operasyonlardan önce günde 2-3 kişinin bağışta bulunmak üzere geldiğini, birkaç kişinin de organ nakli için başvurduğunu söyledi. Operasyonlardan sonra merkeze günde 10-12 kişi organ bağışı için gelirken, daha önceleri hiç olmamasına karşın 4 kişinin de ayrım yapmaksızın yüzü dahil tüm organlarını bağışladığı belirtildi.

TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne organlarını bağışlamak için gelenlerden biri de 20 yaşındaki Esra Cebioğlu oldu. Alanya’da kuaför olduğunu söyleyen Esra Cebioğlu, "Anneme geçen senelerde bu hastanede böbrek nakli ameliyatı yapılmıştı. Son günlerde hastane ile ilgili okuduğum haberlerden sonra ben de organlarımı bağışlamam gerektiğine karar verdim. Doldurduğum belge ile yüzüm dahil tüm organlarımı bağışladım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!