İlk kadın psikopos görevine atandı

Güncelleme Tarihi:

İlk kadın psikopos görevine atandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 00:00

İngiltere’de Anglikan Kilisesi’nin kadınların da psikoposluk görevine getirilebileceği yönünde karar almasının ardından 48 yaşındaki rahibe Libby Lane Stockpot piskoposu olarak takdis edildi. York Katedrali’nde York Başpiskoposu Dr John Sentamu tarafından gerçekleştirilen takdis törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Tören sırasında katılımcılara geleneklere uygun bir şekilde “Lane’in söz konusu göreve getirilmesini onaylayıp onaylamadıklarını” soran Başpiskopos Sentamu, beklenmedik bir protesto ile karşı karşıya kaldı.

Törene katılan rahip ve rahibeler hep bir ağızdan “Evet” diye cevap verirken, rahip Paul Williamson “Hayır. İncil’de böyle bir uygulama yok. İzin verirseniz bu net engel hakkında konuşmak istiyorum” dedi.

Williamson’ın tepkisi üzerine önceden hazırlanmış bir metni okumakla yetinen Sentamu sorusunu tekrarladı ve gruptan yeni bir itiraz gelmemesi üzerine Libby Lane’i takdis ederek töreni tamamladı.

İlk kadın psikopos görevine atandı


Williamson töreninin tamamlanmasını beklemeden kiliseyi terk ederken, Libby Lane törenden sonra yaptığı basın açıklamasında “Süreç boyunca gördüğü desteğin kendisini çok mutlu ettiğini” söyledi.

Anglikan Kilisesi konu ile ilgili yayınladığı açıklamada Rahip Williamson’ın “seri bir protestocu” olduğunu ve töreni protesto etmesini zaten beklediklerini söyledi ve “Onun protesto etmeye hakkı var. Ancak konu şu ki protesto eden tek bir sese karşı bu durumu onaylayan onlarca insan var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!