İlk filmiyle ödül kazandı

Güncelleme Tarihi:

İlk filmiyle ödül kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 11:21

Almanya’da gösterime giren ‘Üç Çeyrek Ay’ın 7 yaşındaki oyuncusu Mercan Türkoğlu,ilk filmiyle ödül aldı. Bu yıl 11. kez verilen ‘Beyaz Filler’ ödüllerini kazananlararasında Mercan Türkoğlu ile birlikte sunucu Can Mansuroğlu da yer aldı.

Haberin Devamı

Almanya’da Medien Club Münih tarafından verilen çocuklara verilen medya ödülü ‘Weisse Elefanten’ (Beyaz Filler) sahiplerini buldu.

Bu yıl 11. kez verilen 11 bin Euro’luk ‘Beyaz Filler’i kazananlar arasında ARD ve Kİ-KA kanallarına çocuk programları yapan Can Mansuroğlu ile geçen yıl sinemalarda büyük başarı elde eden ‘Dreiviertel Mond’ (Üç Çeyrek Ay) filminin küçük oyuncusu Mercan Türkoğlu da bulunuyor. Sunucu Can Mansuroğlu ve Mercan Türkoğlu biner Euro’luk ödülü kazandılar.

Ödüller, Münih’te Kültür Merkezi Gasteig’ta törenle sahiplerine verildi. Can Mansuroğlu ödül törenine katılırken, küçük oyuncu Mercan Türkoğlu tatilde olduğu için katılamadı. Bavyera Televizyon Kanalı (BR) yapımı kendilerine ait olan iki programın ödüle layık görülmesinin sevincini yaşadı.

Çocukları bilgilendiriyor

Almanya’nın Oldenburg kentinde doğan 28 yaşındaki Can Mansuroğlu, ARD ve Kİ-KA kanallarında cumartesi ve pazar günleri sunduğu ‘Checker Can’ adlı programda ilkokula giden çocukları oyun yoluyla bilgilendiriyor. Bu programla ilgi odağı olan Mansuroğlu, “Keçiler gerçekten aptal mı?”, “Bir hırsız nasıl yakalanır” gibi sorular soruyor ve program esnasında bu soruları oyunla cevaplandırıyor.

Geçen yıl Almanya’da 80 sinemada gösterime giren ‘Üç Çeyrek Ay’ adlı filmin küçük oyuncusu Mercan Türkoğlu, 7 yaşında ve ilk filmiyle ödül kazandı. Filmde 7 yaşındaki Mercan Türkoğlu ile Alman oyuncu Elmar Wepper başrolü paylaşıyor. Christian Zübert’in yazıp yönettiği film, Alman taksi şoförüyle küçük Türk kızının arasında geçen ilişkiyi konu alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!