İlk duruşmaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk duruşmaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 13:43

Hakkında yolsuzluk suçlamasıyla dava açılan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın duruşması başladı. Feldmann duruşmaya saat 9.30’da geldi. Duruşmanın ilk gününde savcılığın iddianamesi okundu. Saat 10.30 sıralarında ise ilk duruşma tamamlandı.

Haberin Devamı

FELDMANN’ın avukatı David Hofferbert, duruşma sonrası yayımladığı açıklamada, “Soruşturma dosyasında dile getirilen şüphelere ilişkin savcılığın kendi bulguları var ve sadece basında çıkan haberlere atıfta bulunulmaktadır. Aklanmalar birçok tanık ifadesi ve soruşturma sonucunda gerçekleşmektedir” dedi. Mahkemenin ön yargısı olduğu şüphesini de dile getiren Hofferbert, “Mahkemenin ön yargısı, mahkeme başkanının Bay Feldmann’a yönelik temel suçlamaları medyaya aktaran savcıyla evli olmasıyla açıklanabilir. Örneğin, AWO’nun kampanya için bağış topladığı iddiası veya yerel seçimlerden kısa bir süre önce Bay Feldmann’ın soruşturulduğuna dair medyaya bilgi verilmesi gibi. Arama emri de mahkeme başkanı tarafından imzalanmış ve eşi tarafından medyaya uygulandığı yönünde açıklanmıştır” dedi. Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ise ilk duruşmanın ardından yaptığı açıklamada “Adil ve tarafsız bir açıklama görmek istiyorum” diye konuştu.

İlk duruşmaya çıktı

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Zübeyde Temizel

Haberin Devamı

3 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR
Feldmann hakkında konumunu kullanarak şu anda ayrı yaşadığı eşi Zübeyde Temizel’e ayrıcalık sağladığı suçlamasında bulunuluyor. Sosyal yardımlaşma kurumu AWO bünyesindeki Türk-Alman kreşinde yönetici olarak görevlendirilen Zübeyde Temizel’e hiçbir gerekçe yokken yüksek maaş bağlandığı ve diğer yuva yöneticilerinden farklı olarak makam arabası tahsis edildiği iddialar arasında. Feldmann’ın Frankfurt Belediye Başkanı seçilmeden önce AWO’da çalıştığı ve o dönemde AWO yöneticileriyle kişisel ilişkileri bulunduğu belirtiliyor. Feldmann’ın suçlu bulunması durumunda 3 yıla kadar hapis veya para cezası alması öngörülüyor.

İlk duruşmaya çıktı

Eyalet Mahkemesi’nde halka açık olarak yapılan duruşmaya çok sayıda Feldmann karşıtı da gelerek protesto gösterisi yaptı.

BAKMADAN GEÇME!