İlginç sorular geliyor

Güncelleme Tarihi:

İlginç sorular geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 17:20

Rüsselsheim'da bulunan DİTİB Ayasofya Camii imamı Muammer Kurt, Rüsselsheim radyosunda Almanca vaaza başladı. Canlı yayında özellikle Türkler'le evlenmek isteyen Almanlar'dan ilginç sorular geliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Rüsselsheim kentinde DİTİB'e bağlı Ayasofya Camii imamı Muammer Kurt, iki hafta bir katıldığı radyo programında bir saat süreyle Almanca vaaz veriyor, soruları yanıtlıyor. Özellikle Türkler'le evlenmek isteyen Almanlar'dan ilginç sorular geliyor. UKW 90.90 frekansından Rüsselsheim ve çevresinden, internet aracılığı ile dinlenebilen radyoda program fikrinin Rüsselsheim Radyosu yönetiminden geldiğini belirten Kurt, "Almanya'da okula gittim. Türkiye'de İlahiyat okudum. Almanya'nın değişik bölgelerinde imamlık yaptım. Almanca program fikrini çok olumlu karşıladım.Özellikle birlikte yaşamı kolaylaştıran, kaynaşmayı sağlayan İslam hakkında aydınlatıcı programlar yapıyoruz. Her ayın ilk ve ortasına denk gelen Çarşamba günleri saat 17.00 ile 18.00 arası program yapıyoruz. Burada İslam'da insan sevgisi, insan hakları, oruç gibi konulara değiniyoruz. Dinleyiciler programa mail yollayarak sorularını iletebiliyor. Gelen mailleri Yabancılar Meclisi Başkanı Adnan Dayankaç ve cami derneğimiz başkanı Mehmet Kocagöl ile birlikte değerlendiriyoruz. Teknik konularda ise Rüsselsheim Türkgücü başkanı Okay Koçak yardımcı oluyor" dedi.


Türkle evlenirsem

Haberin Devamı

Rüsselsheim Yabancılar Meclisi Başkanı Adnan Dayankaç Almanların programa ilgi duyduğunu, özellikle Türklerle evlenecek kişilerin programa ilgi duyduklarını söyledi. Dayankaç, "Gelen sorular arasında, 'Bir Türk ile evleniyorum. Nelere dikkat etmemde yarar var. Nasıl müslüman olabilirim. Müslüman olma imkanı var mı? gibi mailler alıyoruz" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!