İletişim Dünyası

Güncelleme Tarihi:

İletişim Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 19:50

Alman cep telefonu hizmetleri sunucusu AY YILDIZ, 1 Mayıs tarihinden itibaren müşterilerine "aystar" tarifesi için "Allnet-Opsiyonları" sunuyor. İster Türkiye ister Almanya'da yaşayan arkadaş ve aile fertleriyle irtibatta kalabilmek için en uygun prepaid tarifesi oluşturulabilir.

Haberin Devamı

İletişim Dünyası


Türk Telekom Mobile kartsız izine gidilmez
Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom ve Almanya’nın önemli mobil operatörlerinden O2 işbirliği ile hizmete sunulan Türk Telekom Mobile sayesinde Almanya'da yaşayan Türkleri cep telefonu faturalarını dert etmeden geçirecekleri bir yaz bekliyor.

FRANKFURT
YAZ yaklaşırken Türkiye seyahatlerini planlamaya başlayan Almanya’daki Türklerin uykularını kaçıran problemlerden biri tatil sonrası cep telefonu faturalarıydı.

Malum yurtdışı seyahatlerinde cep telefonlarını kullanmak oldukça pahalı; çünkü operatörler yurtdışı kullanımları için yüksek roaming ücretleri uyguluyorlar. Bu sebeple Almanya’da yaşayan Türkler izindeyken Türkiye’den aldıkları ikinci birer SIM kart kullanmayı tercih ediyorlardı. İkinci SIM kart ile numaraları değişen vatandaşlarımız ulaşılamama sorunu yaşıyor veya sürekli SIM kartlarını takıp çıkarmak zorunda kalıyorlardı. Sonuç olarak kafa dinleyip keyifli vakit geçirmek için çıkılan Türkiye seyahatlerinde cep telefonları gönül rahatlığıyla kullanılamıyordu.

İki ülke tek kart
Almanya’daki Türklerin bu ve benzeri problemlerine çare olmak ve tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete sunulan Türk Telekom Mobile’in Pazarlama Direktörü Zafer Karaca, artık 'iki ülke tek kart' döneminin başladığının müjdesini veriyor ve iki GSM kartı sahibi olma zorunluluğunun tarihe karıştığını ifade ediyor. Görünen o ki Almanya’dan Türkiye’ye tatile gidecek Türkler’in artık ne roaming masraflarını düşünmesine gerek var ne de yüksek arama ücretleri için endişelenmesine, tek düşünmeleri gereken tatilin tadını en iyi şekilde nasıl çıkaracakları.

'İki ülke tek kart' sloganıyla yola çıkan Türk Telekom Mobile, birçok avantajı bir arada sunuyor ve cazip paket ve fiyatlarıyla Almanya’da ayrı Türkiye ’de ayrı kart taşıma derdine son veriyor. Türk Telekom Mobile ile Türkiye ’deyken ister sabit hat olsun ister cep telefonu, Almanya ve Türkiye’deki tüm yönlere yapılan konuşmaların dakikası 15 Cent. Üstelik gelen aramalar ve mesajlar tamamen ücretsiz.

Sabit ücret yok
Almanya’daki kullanımlarda ise hiçbir sabit ücret ödemeden Almanya ve Türkiye'deki tüm sabit hatlar, Türk Telekom Mobile ve O2 aboneleri ile Türkiye'deki Avea abonelerini aramanın dakikası sadece 5 Cent. Tüm diğer yönler ise ister Almanya için olsun, ister Türkiye aramaları olsun dakikası 15 Cent. SMS gönderme ücretleri Türk Telekom Mobile, Avea ve O2 aboneleri için SMS başına 5 Cent; diğer hatlar ise yine her iki ülke için 15 Cent.

Flat paketler de çok avantajlı. Örneğin 100FLAT paketi ile ayda 20 Euro'ya Almanya ve Türkiye'deki tüm sabit hatlarla Almanya'daki O2 ve Türk Telekom Mobile aboneleri ve Türkiye’deki Avea aboneleriyle sınırsız konuşmak mümkün. Ayrıca 20 Euro'luk paketin içinde diğer tüm yönlere 100 dakika dahil. Eğer 30 Euro'luk 300FLAT paketi tercih edilirse, pakete dahil dakikalar 300 dakikaya çıkıyor. Üstelik pakete ilave dakikalar Türkiye ’den Almanya ve Türkiye’deki tüm yönlere de geçerli. Yani Flat paketler ile de roaming derdi yok.

KUTU//
Cem Yılmaz'la Almanya Turnesi
Türkiye’nin en çok güldüren stand-upçısı Cem Yılmaz’ın yer aldığı Türk Telekom Mobile reklamları büyük beğeni topladı. Büyük yıldızın Almanya’da büyük bir hayran kitlesi olduğu şüphesiz. Bu doğrultuda organize edilen ve Türk Telekom Mobile ana sponsorluğundaki Cem Yılmaz Almanya turnesinin hazırlıkları tamamlandı. 6 Mayıs Stuttgart ve 7 Mayıs Nürnberg gösterilerinden sonra 8 farklı şehirde 9 gösteri daha sergileyecek olan Cem Yılmaz Türkiye’nin ardından Almanya’daki Türkleri de kahkahalara boğacak.

Turne kapsamında Türk Telekom Mobile de ses getirecek birçok kampanyaya imza atıyor. Özel promosyon aktiviteleri ve gösteri alanındaki Türk Telekom Mobile stantlarında gerçekleştirilecek etkinlikler bunlardan sadece birkaçı.

Hediye bilet fırsatı
Cem Yılmaz Almanya turnesinin biletleri çoktan tükendi bile. Mart ayından başlayarakwww.facebook.com/TurkTelekomMobile adresinden “Türk Telekom Mobile beni Cem Yılmaz’a götür” kampanyası dahilinde çekilişle 99 hediye bilet dağıtan Türk Telekom Mobile, sevenlerini Cem Yılmaz ’la buluşturmaya devam ediyor. Almanya çapındaki yerel organizasyonlarda, promosyon aktiviteleri, konserler ve bayilerde hediye bilet çekilişleri yapılıyor. Biletler tükenmiş olsa bile Türk Telekom Mobile sayesinde şansınız devam ediyor.

KUTU//
RESİMLER:h-türktele1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11

İlk şube Hamburg'da açıldı
Emine SONUGÜR / HAMBURG

HAMBURG'DA düzenlenen görkemli törenle Türk Telekom Mobile Almanya'daki ilk şubesini açtı. Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtindeki Grosser Berg Strasse 209 adresinde 70 metrekare genişliğindeki şubede gerçekleşen açılış törenine Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Türk Telekom Euro Genel Müdürü Cengiz Öztelcan, Türk Telekom Pazarlama Direktörü Zafer Karaca, Satış Müdürü Özgür Ağgül, Menajer Levent Bozçelik, Telefonica Proje Sorumlusu Cecile Euchenhofer ve Hamburg ªube Sorumlusu Mehmet Bora'nın yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Vatandaşlarımıza değer veriyoruz
Almanya'daki vatandaşlarımıza değer verdiklerini göstermek amacıyla 10 aydır Alman piyasasında olduklarını belirten Zafer Karaca, “Vatandaşlarımızın hem Türkiye'deki yakınlarıyla doyasıya görüşmeleri hem de Türkiye'de tatil yaparken kabarık telefon faturası ödememeleri için önemli bir hizmet sunuyoruz. İlk şubeyi Hamburg'da açtık ve bununla vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Vatandaşlarımızın bundan böyle fatura derdi, sözleşme sorunu olmayacak" dedi.

2.500 satış noktası
Karaca, “İlk etapta uzun vadeli bir ön çalışma ve araştırma yaptık. Ardından böyle bir ürüne ihtiyaç olduğunu saptadık. Almanya'da Türk Telekom Mobile kartı toplam 2 bin 500 noktada satılmaktadır. Yalnız telefon veya Türk dükkanlarında değil, Saturn gibi elektronik mağaza zincirlerinde de satılıyor. Satışlar çok iyi gidiyor ve vatandaşlarımızdan çok memnun kaldıkları yönünde görüşler alıyoruz. Ayrıca kartları doldurmak çok kolay ve bunu da 40 bin noktada yapmak mümkün. Vatandaşlarımız Türkiye'deyken de avantajlı fiyatlarla konuşuyorlar ” dedi.

Haberin Devamı

Türk Telekom Euro Genel Müdürü Cengiz Öztelcan ise, Hamburg'dan sonra Berlin'de de şube açacaklarını belirtti. Geniş bilginin www.turktelekomeuro.de internet adresinden alınabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BİRLİKTE KESTİLER Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Türk Telekom Euro Avrupa Genel Müdürü Cengiz Öztelcan ve Telefonica Proje Sorumlusu Cecile Euchenhofer birlikte kurdeleyi kestiler. Başkonsolos 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

(h-turktele1)
İLK ŞUBE HAMBURG'DA Türk Telekom ilk şubesini düzenlenen görkemli açılışla Hamburg'da gerçekleştirdi. Açılışa (soldan sağa doğru) Mehmet Bora, Özgür Ağgül, Zafer Karaca, Devrim Öztürk, Cengiz Öztelcan, Cecile Euchenhofer katıldılar.

(h-türktele2)
YANLARINDAYIZ Zafer Karaca vatandaşlarımızın yanında olduklarını söyledi.

(h-türktele3)
KOLAYLIK Telefonica Proje sorumlusu Cecile Euchenhofer iki ülkede telefonla görüşmenin çok daha kolaylaştığını belirtti.

(h- türktele4)
SIRA BERLİN'DE Türk Telekom Euro Avrupa Genel Müdürü Cengiz Öztelcan Berlin'de yakında ikinci şubeyi açacaklarını söyledi.

(h-türktele5,6)
BİLGİ VERDİLER Mehmet Bora ve Ebru Bayrak, Yeşim Üçüncü, Hande Ljubijanac ve Arzu Doğan açılışta bilgi verdiler.

(h-türktele7,8)
BİRLİKTE POZ VERDİLER Düzenlenen açılışta katılımcılar birlikte poz verdiler.

(h-türktele9,10)
FAYDALANIN Türk Telekom Euro Menajeri Levent Bozçelik sunulan hizmetten vatandaşların faydalanmalarını tavsiyesinde bulundu.

(h-türktele11)

Resim: turkcel celocan, ekrem ozorbeyi atiad1,2

TURKCELL LOGO

Turkcell Europe piyasayı canlandırdı
Yaklaşık bir yıl önce Almanya’da faaliyet göstermeye başlayan Turkcell Europe, gördüğü büyük ilgiyle, Almanya’nın telekomünikasyon sektöründe pazarı büyüten ve fark yaratan aktör konumuna geldi. Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbeyi, “Almanya pazarını büyüten aktörüz ” dedi.

TURKCELL Europe Genel Müdür Ekrem Özorbeyi, Almanya’da birçok ilke imza attıklarını ve telekomünikasyon şirketi olarak Almanya ile Türkiye arasında iletişim köprüsü kurmayı başardıklarını söyledi.

"İkinci yaşımıza da abonelerimize sürprizlerimizi müjdeleyerek giriyoruz ” diyen Özorbeyi, Almanya’da D-Netz, Türkiye’de ise Turkcell ile Avrupa’nın en güçlü ve kaliteli altyapılarını kullanan Turkcell Europe ’un Sanal Mobil Operatör (MVNO) olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

Öncü vizyon "Almanya ’nın telekomünikasyon pazarı doymuş bir noktadayken, Turkcell Europe olarak öncülük ederek yatırım yaptık. Pazar bizimle dinamizm kazandı. Operasyonumuza başladığımız nisan ayından aralık ayına kadar geçen dönemde yaklaşık 2 milyonluk SIM kartı artışının yüzde 10'u Turkcell Europe'un katkısıdır. Telekomünikasyon pazarında büyüme hızımız nedeniyle en başarılı yeni firma, en başarılı MVNO start up'ı olarak nitelendiriliyoruz. Öte yandan, tüm Alman mobil operatörleri arasında Türkiye'ye en çok aramanın yapıldığı mobil işletmecisi olduk. Başarımızda teknolojik yetkinliğimiz, yenilikçi ve öncü vizyonumuz kilit öneme sahip."

İlklere imza atıyoruz
Ekrem Özorbeyi geçtiğimiz bir yılda Almanya’daki Türklerden ve Türkiye ile yakın ilişkileri olan Almanlardan büyük ilgi gördüklerini belirtirken, bir dizi yeniliğin müjdesini verdi. Özorbeyi şöyle konuştu: "Almanya'da Sanal Mobil Operatör, yani MVNO olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Yine öncülük ederek faturalı hatlarımızı çok avantajlı paketlerle bu aybaşı itibariyle Almanya genelinde satışa sunduk. Bu bir ilk. Zira bizden önce hiçbir MVNO tüm süreçlerini kendisi gerçekleştirerek, faturalı hatlara ürün yelpazesinde yer veremedi. Öte yandan Turkcell Europe’lular kazanır kampanyası ve marka işbirlikleriyle müşterilerimize indirimli ve avantajlı fırsatlar yaratıyoruz. Goller Cep'te, çalarken dinlet, bakiye transferi gibi özel hizmetlerimiz, çift dilde 7 gün 24 saat hizmet veren ödüllü alanının ilk çağrı merkezimiz ve yine her türlü işlemi yaptırabileceğiniz ödüllü internet sitemiz www.turkcell.de ile fark yaratıyoruz."

8 ayda 100 milyon dakika
"Turkcell Europe müşterileri 2011 yılında toplam 100 milyon dakika konuştu" diyen Özorbeyi, en çok aramanın Kurban ve Ramazan bayramları ile yılbaşında gerçekleştiğine işaret etti. Özorbeyi, "Bu bizim Turkcell Europe olarak mesafeleri kapattığımızın, gönülleri buluşturduğumuzun göstergesi. Abonelerimiz bu özel günlerde iyi dileklerini sadece Almanya içindeki aileleri ve dostlarıyla değil Türkiye'deki yakınlarıyla da, ekonomik kaygı taşımadan paylaşabiliyor ” dedi.

Tek ülkedeymiş gibi konuş
Turkcell Europe Genel Müdürü ayrıca şu dikkat çekici değerlendirmeyi de aktardı: “Abonelerimizin mobil iletişim özgürlüğünü genişlettik. Bunun Türk-Alman ilişkilerinde anlamı büyük. Turkcell Europe’lular Almanya’dayken Türkiye’yi ülke içi arama ücretlerine arıyor, Türkiye’ye tatile ya da iş seyahatine gittiklerindeyse 1000 dakikaya kadar olan görüşmelerde, Türkiye’nin en iyi altyapısını kullanmalarına karşın roaming ücreti ödemiyorlar. Dahası Türkiye'deki yaklaşık 35 milyon Turkcell abonesi Almanya'daki Turkcell Europe'luları, Türkiye içi fiyatlarla, 5 dakikasını sadece 50 kuruşa arayabiliyor. Özetle Turkcell Europe ’lular için iletişim alanındaki duvarları yıktık, Türkiye ile Almanya ’yı birleştirdik. Bu çok önemli ve benzersiz bir iletişim hamlesi."

kutu//
Ekonomik bağları güçlendiriyoruz
Turkcell Europe Genel Müdürü Özorbeyi, Almanya'dan en çok aranan illerin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Gaziantep ve Hatay olduğuna dikkat çekerek, "Bu aynı zamanda Türkiye-Almanya arasındaki ticari bağın gücünü ortaya koyuyor. Söz konusu iller Türkiye'nin iktisadi kalkınmasında ve Almanya ile dış ticaretinde kilit öneme sahip. Dolaysıyla bizler sunduğumuz hizmetlerimizle bu ticari ilişkilerin gelişmesine katkımızı sağlıyoruz. Kaliteli ve cazip iletişim ticaretin gelişiminin lokomotifidir" dedi.

KUTU//

“Numaranla gel”
Turkcell Europe Genel Müdürü Özorbeyi sundukları hizmetler ile abonelerine sağladıkları fayda ve ayrıcalıkları şöyle dile getirdi: “Faturalı hatlarımız Almanya genelinde 250 noktada satışa sunuldu. Dileyen herkes kullanmakta olduğu hat ve numaraları Turkcell Europe’a taşıyabiliyor. Artık birden fazla telefon ya da, Türkiye’de ayrı, Almanya’da ayrı SIM kart kullanmanıza gerek yok. Turkcell Europe hattıyla, yani tek bir SIM kartla, hem Almanya içinde hem Türkiye ile görüşmelerde hem de Türkiye'ye seyahatlerde en uygun fiyata ve en iyi kaliteyle konuşulabilmek mümkün. İki yeni paket seçeneği ile Turkcell Europe’lular Türkiye’yi ev veya cep telefonu fark etmeksizin dakikası 1 cente arayabiliyor. ”

Satış noktalarımız
Turkcell Europe ürünlerinin 3 bine varan satış noktasından temin edilebildiğine işaret eden Özorbeyi, "faturasız hatlarımıza Turkcell Europe yükleme kartlarının yanı sıra 60 bini aşkın noktada satılmakta olan Paysafe kartlarıyla da bakiye yüklenebilmektedir. Bu imkanı sunan tek mobil operatörüz. Abonelerimiz Türkiye seyahatlerinde tek bir SMS atarak, Kamil Koç, Sunexpress, Torium, Trendyol, Yataş, BONYFOOD, Özsüt, Kiğılı, Migros, Praktiker, Mudocity, Etstur, Arçelik ve Beko gibi çok sayıda gözde firmadan özel avantajlar kazanabiliyor hatta yüzde 50'lere varan indirimlerden yararlanabiliyor" diye konuştu.

kutu//

Türkiye'deki goller anında cebinizde
Özorbeyi, ürün ve hizmetleri konusunda şu bilgileri de verdi: "Bedava olan 'Goller Cepte' servisiyle taraftarı olduğunuz takımın skorları, SMS'le anında size ulaştırılıyor. Dahası abonelerimiz Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'in en güzel gollerini ve maçların özetlerini www.gollercepte.de mobil sitesinden ceplerinden keyifle izleyebiliyor."

Gençlere Özel Paket
"Gençler için uygun fiyat ve hızlı mobil internet önem taşıyor" diyen Özorbeyi, "Bu nedenle 'Genç Paket' çok rağbet görüyor. Çünkü ayda sadece 7.99 Euro'ya Almanya içindeki tüm Turkcell Europe'lularla sınırsız konuşmak ve aynı zamanda süper hızlı (7,2Mbit) sınırsız mobil internet kullanmak mümkün" dedi.

Kaliteyi uygun fiyata sunmayı hedefleyen Turkcell Europe servisleri ve kampanyalarıyla ilgili detaylı bilgiye ve satış noktalarının adreslerine www.turkcell.de sayfasından ulaşabilirsiniz."

kutu//

Faturasız Hatlara İnternet ve SMS avantajları
Turkcell Europe'un Faturasız Hat hizmet kapsamını, data paketlerini çeşitlendirerek ve opsiyon portföyüne SMS paketlerini de ekleyerek genişlettiğine işaret eden Özorbeyi, "Data paketleri 7,2 Mbit/saniye kullanım hızına çıkartıldı. 500MB, 1GB ya da 3GB’likpaketlerin fiyatları 9,99 Euro ile 19,99 Euro arasında değişiyor. Yoğun SMS kullanan müşterilerin beklentilerine cevap verebilmek için de iki paket arasında tercih imkanı sunuyoruz. SMS Flat 1000 paketi ile bir ay boyunca Almanya içi tüm operatörlere 1000 adet SMS göndermek sadece 9,99 Euro. SMS Flat 2000+ paketini tercih edenler de hem Almanya hem de Türkiye yönüne 1000 SMS'i ayda 14,99 Euro'ya gönderebilecekler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!