İhracatçılar birliğinden Londra çıkarması

Güncelleme Tarihi:

İhracatçılar birliğinden Londra çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 12:10

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), Londra’da, yerleşik ithalatçılar-ihracatçılar, toptancılar, süpermarket zincirleri ve sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarla bir araya gelerek yeni ilişkiler geliştirdi.

Haberin Devamı

AHBİB Başkanı Veysel Memiş’in ev sahipliğinde, E&E Consultancy tarafından şehir merkezinde gerçekleşen bir günlük ‘B2B’ etkinliğine, Türkiye’nin Londra Ticaret Başmüşaviri Devlet Selim Paslı, Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş ve sektör temsilcileri katıldı. Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği etkinliğe, Akdeniz bölgesinden 18 firmayı temsilen 33 kişi katıldı. Yapılan görüşmelerde, sektör temsilcileri potansiyel alıcı muhataplarıyla buluşarak, Birleşik Krallık pazarındaki pazar paylarını artıracak temaslar gerçekleştirdi.

İhracatçılar birliğinden Londra çıkarması
‘TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP’
AHBİB Başkanı Memiş, Türkiye’nin ihracatında önemli bir paya sahip olan Birleşik Krallık’ta kendilerine daha fazla yer açma amaçlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi. Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Devlet Selim Paslı, etkinlik boyunca firma yetkililerinin sektördeki muhatapları ile doğrudan temas kurma imkânı bulduklarını kaydetti. ATMB Başkanı Vehbi Keleş de firma temsilcileri ile gerçekleştirdiği temaslarda, Birleşik Krallık’ta Türk ürünlerinin daha fazla yer alabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda tecrübelerini paylaştı. B2B etkinliğinin organizasyonunu üstlenen E&E Consultancy CEO’su Emre İpekli, bu etkinliğin, AHBİB’in İngiltere’deki ilk etkinliği olduğunu belirterek, Türkiye’nin hububat ve bakliyat çeşitliliğinin bu ülke pazarında daha fazla yer alabilmesi için benzeri girişimlerin artırılması gerektiği vurguladı.
İhracatçılar birliğinden Londra çıkarması
İhracatçılar birliğinden Londra çıkarması

 

BAKMADAN GEÇME!