İGMG Avrupa’ya anlatacak

Güncelleme Tarihi:

İGMG Avrupa’ya anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 09:45

Avrupa’da Müslümanlara karşı oluşan ön yargıları hafifletmek, İslam’la ve Müslümanlarla ilgi merak edilenleri anlatmak için İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) etkinlikler düzenleyecek.

Haberin Devamı

Bu amaçla 28 Şubat’ta Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Danimarka gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde kamuya açık alanlarda ‘Buyrun Ben Müslümanım’ adıyla yapılacak etkinliklerde, İslam ve Müslümanlıkla ilgili merak edilenler anlatılacak.

İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, etkinlikle ilgili olarak şöyle dedi:
“İnsanlarla bireysel olarak iletişime geçmek, karşılıklı anlayışı ve empatiyi teşvik etmenin en doğal ve en iyi yoludur. İnsanların birbirleriyle temaslarının az olduğu ya da olmadığı yerlerde, karşılıklı ilişkilerde ön yargılar çok daha fazla hâkim olur. Nitekim İslam düşmanlığının en yaygın olduğu yerler, Müslümanların en az oranda yaşadığı yerlerdir. Bu düşünce ile ‘Buyrun Ben Müslüman’ım’ etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikle, Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında karşılıklı iletişimin ve gönül köprülerinin kurulmasını teşvik etmek istiyoruz. Hedefimiz insanların birbirine yakınlaşması ve birbirlerini tanımasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!