IGMG, 4 milyon Euro bağışa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

IGMG, 4 milyon Euro bağışa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 11:06

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin, depremlerden etkilenenler için başlattığı acil yardım kampanyasında 4 milyon Euro toplandı.

Haberin Devamı

MERKEZİ Almanya’nın Köln kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, teşkilatın tüm sosyal medya hesaplarından yayınladığı video mesajında acil yardım kampanyasına katılanlara teşekkür etti. Ergün, “Şu ana kadar gönüllüler, bağışçılar acil yardım kampanyamıza 4 milyon Euro civarında bağışta bulundu. Hepsine teşekkür ediyorum. Ancak unutulmamalıdır ki, kampanyamız devam etmektedir. Şimdi dayanışma vakti. Yardımlarınız için size teşekkür ediyor, duaya ve dayanışmaya devam diyorum” ifadelerini kullandı. Ergün, 10 Şubat Cuma günü Avrupa’dan Avusturalya’ya Kanada’dan İngiltere’ye kadar tüm camilerde deprem bölgesi için yardım toplanacağını söyledi. Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği başkanı Bekir Altaş ise Suriyeli mültecilere ekmek dağıtımı için Şanlı Urfa Akçakale’de kullandıkları kapasitesi günlük 20 bin ekmek olan mobil fırını Kahramanmaraş’a konuşlandırdıklarını açıkladı.

IGMG, 4 milyon Euro bağışa ulaştı
HASENE DEPREM BÖLGESİNDE
IGMG’nin deprem felaketi sebebi ile oluşturduğu komisyonun, bölgede talep edilecek malzemeler listesi ve yerel kurtarma ekipleriyle koordineli çalışma başlattığı bildirildi. Kriz komisyonunun depremden birkaç saat sonra harekete geçtiği, bölgeye doktor, hemşire, manevi rehber, psikolog, sertifikalı arama kurtarma gönüllüsü gibi insan kaynakları havuzu oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtildi. Hasene ise depremin ilk saatlerinden itibaren Aksaray, Kayseri, Sivas, Konya, Bursa, Samsun ve Ankara’da bulunan yaklaşık 10 araç ve 20 personeliyle birlikte, deprem bölgesine ilk önce ulaşan Azerbaycan askerleri yardım malzemeleri ve kurtarma köpeklerini taşımıştı. Battaniye, çocuk montu, çocuk maması ve hazır yiyecek yardımlarını depremin ilk günü depremzedelere ulaştırmıştı.
IGMG, 4 milyon Euro bağışa ulaştı
Acil yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin https://www.hasene.org/bagis üzerinden bağış yapabilecekleri belirtildi. Diğer yandan Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşları, depremzedeler için ilk günden beri çalışmalarını sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları online bağış sistemiyle büyükelçilik ve konsolosluklarla koordineli hareket ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!