İftarda birlik ve beraberlik vurgusu

Güncelleme Tarihi:

İftarda birlik ve beraberlik vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 10:56

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, 1999 yılından bu yana NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesi altında görev yapan Türk askerinin iftar yemeğine katıldı.

Haberin Devamı

KOSOVA’nın güney bölgesinde yer alan ve Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren’de konuşlu bulunan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sultan Murat Kışlası’nda düzenlenen iftar yemeğine, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Barış Gücü (KFOR) Komutanı Özkan Ulutaş, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C. Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi anı defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Osmani’ye Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Burada bir konuşma yapan Albay Karamürsel, Türk taburunun Kosova’ya gelmesiyle ilişkilerin daha da yoğunlaştığını söyledi. Karamürsel, “Kosova halkının her konuda yanında olmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duymaktayız. Gelecek dönemde de Kosova ve Türkiye arasında kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine inancım tamdır” dedi.

İftarda birlik ve beraberlik vurgusu

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani

Haberin Devamı

Konuşmasını Türkçe yapan ve katılımcıların ramazan ayını kutlayarak başlayan Kosova Cumhurbaşkanı Osmani de “İftar vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu akşamda hepimiz için ortak değer olan barış, birlik ve beraberlik, karşılıklı saygı gibi hususları bir kez daha hatırlama fırsatı buluyoruz. Saydığım bu değerler ramazan ayının özünde yer alan ilkeler oldukları gibi aynı zamanda özellikle burada, Kosova’da her gün eylemlerinize ve kararlarınıza yön veren ilkelerdir” ifadelerini kullandı. Kosova Büyükelçisi Angılı da Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Kosova halkının yanında olduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından iftarlar açıldı.

İftarda birlik ve beraberlik vurgusu


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!