İftar yemeğinde Çanakkale Zaferi vurgusu

Güncelleme Tarihi:

İftar yemeğinde Çanakkale Zaferi vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 11:45

MÜSİAD, Hollanda’nın Utrecht şehrinde iftar yemeği verdi. Davete, T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işverenler, politikacılar, bürokratlar ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

İFTAR öncesi bir konuşma yapan Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, şunları söyledi: “Hollanda’yı ve Türkiye’yi gayet iyi tanıyan her iki ülkenin dilini konuşabilen iş insanları olarak hepinizin başarılarınızın daimi olmasını diliyorum. STK’ların çalışmalarını takdirle karşılıyorum. İşçi olarak geldiğiniz ülkelerde işveren durumuna gelerek, iki ülke ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. 18 Mart’ta Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitlerimizin anma günüydü. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’mizi kutluyoruz. Bu zaferde çok büyük rolü olan Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını hayırla anıyoruz.”

İftar yemeğinde Çanakkale Zaferi vurgusu
‘ERASMUS PLUS BAŞVURUMUZU YAPTIK’
MÜSİAD Nederland Başkanı Ali Kökü ise Hollanda ile Türkiye arasındaki dostluk anlaşmasının 100’üncü yılı ve Hollanda’ya göçün 60’ıncı yılı kutlamalarını hatırlattı: “Büyükelçiliğimizin öncülüğünde başarılı programlar ve projeler hazırlandı. 2024 yılı içerisinde hazırlanan bu programlar gerçekleşmeye başladı. MÜSİAD Hollanda olarak bir ilki başarıyor ve ‘Erasmus Plus’ programına önemli bir proje ile başvurduğumuzu duyurmak isterim. MÜSİAD Köln ve Euroactiva ile mesleki eğitim başlığında yeşil ekonomi ile ilgili başvurumuzu yaptık ve kabulünü heyecanla bekliyoruz. Her vatan sevdalısının gönlüne kazınmış, binlerce şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizi kutluyor, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”
İftar yemeğinde Çanakkale Zaferi vurgusu

İftar yemeğinde Çanakkale Zaferi vurgusu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!