İç Anadolu Belediyeler Birliği’nden Berlin ziyareti

Güncelleme Tarihi:

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nden Berlin ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 13:17

İç Anadolu Belediyeler Birliği üyesi yaklaşık 20 ilçenin belediye başkanı Berlin’i ziyaret etti. Heyette, AK Parti, CHP ve İyi Partili belediye başkanları yer aldı. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Sen’i ziyaret eden heyet, Türkiye kökenli göçmenlerin de yoğun olarak yaşadığı Neukölln Belediye Başkanı Martin Hikel ile de görüştü. Heyet, son gün Türk-Alman İşadamları Derneği’ni (TDU) ziyaret ederek Berlinli Türk işverenlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

TDU Başkanı Remzi Kaplan, Türkiye’den gelen ilçe belediye başkanlarına Berlin’deki Türk girişimcileri tanıttı. “Buradaki Türk işverenler artık geçmişin başkaları değil” diyen Remzi Kaplan, Berlin’deki Türk toplumunun hemen hemen her sektörde yer aldığını ve büyük sermayeye sahip olduğunu kaydetti. TDU’nun 1996 yılında 29 girişimciyle kurulduğunu hatırlatan Kaplan, Türkiye ile Almanya arasında ekonomi ve ticaret alanında köprü olduklarını ifade etti.

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nden Berlin ziyareti

İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar ise kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu ve Ankara’ya gençliğinde üniversite öğrenimi için gittiğini kaydetti. Genç yaşta ticarete atıldığını belirten Yaşar, “Bugün işçi çocuklarının işveren konumuna gelmesi önemli. Ben de köy çocuğuyum. Ankara’ya okumaya geldim ve iki sene sonra ticarete başladım. Bugün, Türkiye’de 2 bin 200 işçi çalıştıran, turizm ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibiyim. 2009 yılından bu yana da Yenikapı Belediye Başkanlığı yapıyorum. Özel sektörü güçlü olan ülke, halkını refaha kavuşturan güçlü bir ülkedir. Bizim siyasetimiz çok açık. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak” dedi. TDU Başkanı Kaplan, toplantının sonunda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar’a Berlin’in sembolü olan ‘Ayı’ figürü hediye etti.
İç Anadolu Belediyeler Birliği’nden Berlin ziyareti

 

BAKMADAN GEÇME!