IAAF doping araştırmasını hasıraltı etmiş

Güncelleme Tarihi:

IAAF doping araştırmasını hasıraltı etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 12:58

Almanya'daki Tüblingen üniversitesinde yapılan ve dünyanın önde gelen madalyalı atletlerinden üçte birinin yasadışı performans artırma yöntemleri kullanıp hile yaptığını gösteren bir araştırmanın Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından hasıraltı edildiği ve araştırmayı yapan bilim insanlarının dört yıl boyunca susturulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Araştırma geçen haftalarda da atletizmdeki doping skandalını ortaya çıkartan Sunday Times gazetesi tarafından yayınlandı.

Gazete Tüblingen Üniversitesi'nin 2011 tarihli araştırmanın hasıraltı edilmesini şiddetle kınadığını ve IAAF'nin hiç bir bağlantısı olmayan araştırmayı baskı ile yayından çekmeye çalışmasının yayın yapma özgürlüğünü tehdit ettiğini belirttiğini söyledi.

Hasıraltı edilen araştırma Güney Kore'de 2011 yılında yapılan Dünya Atletizm Turnuvası'na katılan atletlerin isimlerini vermeden yaptıkları doping itiraflarını içeriyor.

Araştırma sonucunda uzmanlar bin 800 atletten yüzde 29 ile yüzde 34'ünün son 12 ay içinde doping kurallarını ihlal ettiğini tespit etmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!