Hyundai'den 3 tanıtım birden

Güncelleme Tarihi:

Hyundaiden 3 tanıtım birden
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 13:09

82. Uluslararası Otomobil Fuarı çerçevesinde Cenevre'de yeni modellerini tanıtan Hyundai, ikinci nesil 130cw modelinin dünya prömiyeri gibi toplam üç yeniliği bir arada kutladı. Hyundai görücüye çıkardığı modelleri ile ziyaretçilerden tam not aldı.

Haberin Devamı

KORELİ otomotiv üreticisi Hyundai bu yıl 82.'si düzenlenen Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda bir çok yeniliğe imza attı. Toplam üç dünya prömiyerini kutlayan şirket, kompakt sınıfındaki ikinci nesil 130cw modeli, formuyla göz kamaştıran spor modeli i-oniq ve i20 modelindeki değişiklikler ile ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Hyundai i30cw modelindeki geniş bagaj hacmi ile kompakt sınıfındaki araçlara yeni bir değer kazandırırken, i-oniq adlı konsept aracı ile yeni ve akıcı bir form deniyor.


18 Mart'a kadar sürecek olan fuarda yeni üç silindirli dizel motorunu ve yüzü gerilmiş i20 modelini de tanıtan Hyundai, dünyanın 5. büyük otomobil üreticisi olma yolundaki hedefinden şaşmadığını gösteriyor. Hyundai bunu geliştirdiği modern 1.1 CRDi motoru ile sınıfındaki en düşük karbondiosit salınımını sağlıyor. Hyundai bunun yanı sıra modifiye ettiği Genesis Coupe ve 1+2 kapılı sportif Veloster Turbo modellerini de Avrupalı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Dinamizmin adı i30
Hyundai i30 modelinin Kombi (station wagon) versiyonu limuzin versiyonundan çok az fark gösteriyor, ancak bagaj kapasitesi birçok sürücü için ideal ve dinamik imkanlar sunuyor. Bu modelde sunulan motor seçenekleri Temmuz 2012'de satışa sunulacağı Almanya pazarı için 1,4 litre (73 kW/99 PS) ve 1,6 litre (99 kW/135 PS) olarak veriliyor. Bu modellerde ayrıca dur-kalk otomatiği ISG ve düşük dirençli lastikler sayesinde sadece 110 g/km karbondioksit salınımı elde ediliyor. Donanım olarak da Classic, Trend ve Style sürümleri bulunan i30 modeli elektronik yol tutuş sistemi ESP, LED gün ışığı farları ve fren asistanı gibi çok cazip özelliklere sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!