Huzurevinde mescit

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde mescit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2009 17:18

ALMANYA'nın Köln kentinde bakıma muhtaç insanlar için hizmet veren Köln Belediyesine bağlı SBK GmbH adlı bakımevi, Mülheim semtinde Türk ve Müslüman yaşlıların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla bünyesinde yeni bir birim oluşturdu.


Türk dekorasyonları, Türkçe televizyon programları, aileler için eğlence ve sohbet odası, Türkçe yemek menüsü, Türkçe konuşan personelin yanı sıra dini vecibelerin yerine getirilmesi için binanın ikinci katında bir de mescit tahsis edildi. DİTİB Merkez Camii'nin destekleriyle hazırlanan mescidin açılışında konuşan SBK GmbH Genel Müdürü Otto Ludorff, 80 bin Türk göçmenin yaşadığı Köln'de 60 yaş üzerinde 12 bin 500 kişinin bulunduğuna dikkat çekerek, bu sayının 5 bin 700'ünün Mülheim semtinde yaşadığını söyledi.
Türk göçmenlerden gelen talepler üzerine Türklerin dini ve kültürel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak böyle bir bölüm oluşturduklarını belirten Ludorff, önümüzdeki yıllar içerisinde bin Türk göçmenin bu gibi yerlere ihtiyacı olacağını da vurguladı. Şu anda 8 Türk bulunduğunu açıklayan SBK Mülheim Müdürü Ebehard Wagner ise, ihtiyaçlara cevap verebilmek için 6 ay önce Türkçe Sosyal Danışman Oğuz Güneş'i de ekiplerine kattıklarını söyledi. DİTİB'in bakımevi içinde açılan mescidin kaligrafi işlerini üstlendiğini belirten Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Müdürü Bekir Alboğa da DİTİB olarak böyle bir çalışmanın her zaman yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!