Hürriyet'e bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 14:49

Türkiye'de başlatılan ve Avrupa'da iki buçuk yıldır başarıyla yürütülen Hürriyet'in "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyası, Frankfurt Türk Alman Kulübü tarafından uyum ve hoşgörü ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 1983'den beri faaliyette olan Türk Alman Kulübü geleneksel yıl sonu balosu görkemli bir şekilde kutlandı. Hilton otel'de yapılan gecede Türk Alman Kulübü'nün her yıl Türk Alman ilişkilerine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verdiği ödüle bu yıl Hürriyet'in " Aile içi şiddete Son!" kampanyası layık görüldü.

Bu anlamlı uyum ve hoşgörü ödülü Frankfurt Türk Alman Kulübü Başkanı Ezhar Cezairli tarafından Hürriyet Avrupa Yazı İşleri Müdürü Halit Çelikbudak'a verildi.
UYUMA KATKI

Almanya genelinde yürütülen Hürriyet kampanyasının Türkler'in Alman toplumuna uyum sağlamaya katkıda bulunduğu için, ödüle layık görüldüğünü belirten Türk Alman Kulübü Başkanı Ezhar Cezairli, "Hürriyet, bu kampanya ile toplumu aile içi şiddet konusunda duyarlı hale getirmeyi, aydınlatmayı ve hoşgörü içinde birlikte yaşamayı hedefliyor. Özellikle kampanyanın hem Almanca hem de Türkçe olması çok kişiye ulaşmasını sağladı.

Kadınlara yönelik yapılan kampanya çok önemli. Anneler geleceğin nesillerini yetiştirmede en önemli sorumluluğa sahipler. Bu nedenle onlara yönelik yapılan çalışmalar her zaman önemlidir. Biz de, bu amaçla yapılan çalışmaları desteklemeye değer gördüğümüz için, Hürriyet Gazetesi'ne yürüttüğü bu önemli kampanyaya her yıl verdiğimiz uyuma katkı ödülünü vermeyi kararlaştırdık" dedi.

Türk Alman Kulübü'nün ödülünü almaktan çok mutlu olduklarını vurgulayan Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Halit Çelikbudak'ta teşekkür konuşmasında, Hürriyet'in başta Türkiye'de Almanya'da başlattığı "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyasının çok önemli bir girişim olduğunu söyledi.
TÜRK ALMAN İLİŞKİLERİNE KATKI

Türk Alman Kulübü bu yıl 24.'sünü gerçekleştirdiği balo gecesinde ayrıca Türk-Alman ilişkilerine çok önemli katkılarda bulunduğu için Almanya Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu danışmanı, yayıncı ve yazar Michael Lüders'de ödül verildi. Lüders ödülünü veren Türk Alman Kulübü Başkanı Ezhar Cezairli Lüders'in en son kitabı " Allah'ın gölgesinde. Niçin biz islamdan korkmamalıyız" adlı kitaptan bölümler okuyarak "Kitapta Müslümanlarla , müslüman olmayanlar arasında ilişkiler dile gğetirilip farklı dinlerle nasıl bir köprü kurulabileceği açıkça anlatılmaktadır" dedi.

Lüders ise konuşmasında geçtiğimiz yıl Ekin Deligöz'e verilen bu anlamlı ödülü almaktan mutlu olduğunu söyledi. Frankfurt başkonsolosluğu muavin konsolosları Güçlü Kalafat ve Orçun Asarkan katıldığı gecede Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, Özbekistan Başkonsolosu İslam Bekmirzaev, Kazakistan Konsolosu Karipov Dauren, Kırgiztan Konsolosu Omurov Ermek hazır bulundu. Almanya İçişleri Bakanı Schauble'ni temsilen ise Dr. Michael Frehse katıldı.
Faruk Görsev Orkestrasının müzikleri eşliğinde piste çıkan davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip eğlendiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!