Hürriyet yazdı, pasaport sorunu bir günde çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazdı, pasaport sorunu bir günde çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2022 11:01

Pasaport çantasını Köln-Bonn Havalimanı’nda kaybedince İstanbul’da zor anlar yaşayan Özdemir ailesinin mağduriyeti giderildi. Aileye yeni pasaportları teslim edildi.

Haberin Devamı

EŞİ ve iki çocuğuyla birlikte Türkiye’ye tatile giden Halil İbrahim Özdemir, pasaport çantasını Köln-Bonn Havalimanı’nda kaybedince İstanbul’da zor anlar yaşamıştı. Çocuklarını konsolosluğa kayıt ettirmeyen aile, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda polis kontrolüne takılmıştı. Ailenin mağduriyeti TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya’nın devreye girmesiyle çözüldü. Yeni pasaportlarını bir gün içinde teslim aldıklarını belirten Halil Özdemir, şunları söyledi:

‘BAŞKASI ANLATSA İNANMAZDIM’
“TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya bey mağduriyetimizi basından öğrenmiş. Sağ olsun kendisi bizi buldu, aradı. Öncelikle geçmiş olsun diyerek endişeye gerek olmadığını ne işim konusunda ne de iznimiz sırasında mağdur olmayacağımızı, pasaportu en kısa sürede alacağımızı söyledi. Bizlere dediği gibi başvurumuzu yaptık, bir gün içerisinde pasaport gönderildi. İnanılır gibi değil. Bu olayı bana biri anlatsa, inanmakta güçlük çekerdim. Ama yaşadım. Allah milletvekilimiz Zafer Sırakaya’dan da devletimizden de razı olsun. İnşallah Almanya’nın Ankara konsolosluğuna da vize için pazartesi günü başvurup işimizi bitireceğiz. Bizim için en önemlisi, kendi Türk pasaportumuz idi. Çip krizi nedeniyle 6-7 haftada ancak çıkar demişlerdi. Demek ki acil durumlarda devlet yardımcı oluyormuş.”
Olayla ilgili Hürriyet’e konuşan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, “Devletimiz yurt dışında yaşayan hiçbir vatandaşını mağdur etmez” diyerek aileyle irtibata geçmişti.

BAKMADAN GEÇME!