Hürriyet bastırdı soruşturma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet bastırdı soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2013 00:08

Wuppertal Savcılığı, Die Rechte adlı ırkçı partinin web sitesi üzerinden göçmen kökenli Alman polisleri hedef alan yazılar yayınladığının Hürriyet tarafından ortaya çıkarılması üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcı siyasi parti “Die Rechte”nin Wuppertal Birimi’ne ait www.rechte-wuppertal.com adresli internet sitesinde göçmen kökenli Alman polislerini açık hedef gösterilmesini Hürriyet’in özel haberiyle ortaya çıkmasının ardından, ırkçılar hakkında yasal işlem başlatıldı. Aşırı sağcıların davranışı kınayan Wuppertal Başsavcısı Wolf-Tilman Baumert, “Yapılan inceleme sonrasında sayfada kullanılan ifadelerin suç teşkil ettiği belirlendi. Bu yüzden halkı kışkırtma suçundan soruşturma başlatıldı. Die Rechte’nın başkanı tutuklu olduğu için sorumlu değildir. Şimdi bu ifadeleri yayınlayan kişiyi tespit etmeye çalışıyoruz” dedi. Irkçılar sayfalarında göçmen kökenli polislerin ciddiye alınmamasına ilişkin çağrıda bulunulurken, Alman mahallerinin göçmenler tarafından işgal edildiği için göçmen kökenli polislerin öne sürüldüğü belirtiliyor. Ayrıca Adolf Hitler’e gönderme yaparak söz konusu mahallelerin aslında yarım saat içinde temizlenebileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

53 TÜRK POLİS
Sayfada fotoğrafı yayınlanan Nihat Demir adlı polis açıklama yapmazken, bağlı olduğu Bavyera İçişleri Bakanlığı, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Eyaletimizde AB ülkeleri dışından olan 138 polis görevli durumda. Bunların en büyük kısmını 15’ı kadın olmak üzere 53 Türk teşkil ediyor. Bavyera Polisi olarak göçmen kökenli polislerin görevlendirilmesiyle olumlu sonuçlar kaydettik. Dil ve kültürel hassasiyet gibi unsurlar göçmen kökenli polisleri ayrıcalıklı kılıyor. Böylece daha sıkı olan bir güven bağı ile polis olarak vatandaşlarla daha yakın ilişki içinde olabiliyoruz. Aynı zamanda göçmen kökenli polisler sayesinde vatandaşlar çalışmalarımıza dil sorunu aşıldığı için daha etkili katılabiliyor. Bu da toplumsal birlikteliğe olumlu katkı sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!