Hürrem'in kardeşi söyledi

Güncelleme Tarihi:

Hürremin kardeşi söyledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 17:33

BERLİN’de Türk müziğine yönelik ilk akademik çalışmalar yapmak amacıyla 14 yıl önce kurulan Berlin Türk Musikisi Özel Konservatuvarı (BTKM), 14’üncü yılını özel bir konserle kutladı.

Haberin Devamı

Nuri Karademirli yönetiminde Berlin’in Neukölln ilçesindeki Kültürler Atölyesi’nde gerçekleşen konser, Alaeddin Yavaşça’nın Kürdilihicazkar bestesi olan ‘Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla’ ile başladı.

Koroda yer alan Alman öğrenci ve Türk müziği aşığı Alman solist Petra Strawowczyk’da Zeki Müren’in unutulmaz şarkısı ‘Şimdi Uzaklardasın’ adlı eserini seslendirdi. ‘Unutulmayan melodiler’ adı altında gerçekleşen konseri izleyenler arasında Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun eşi Gamze Karslıoğlu da yer alırken, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan’ı canlandıran Hamburg’lu oyuncu Meryem Uzerli’nin kardeşi Canan Uzerli de solo bir şarkı seslendirdi.

Ayrıca çok özel bir repertuvar hazırlayan konservatuvar öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu bu özel gecede ilk kez sahne aldı. Genç solistler etkinlikte Türk müziğinin bütün dallarından örnekler sundu. Konserin ikinci bölümünde ise geçen ay kaybettiğimiz büyük ozan Neşet Ertaş’ın ve Hacı Arif Bey’in eserlerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!