‘Hot Chip Challenge’na son!

Güncelleme Tarihi:

‘Hot Chip Challenge’na son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 13:57

Özellikle gençler ve çocuklar arasında moda olan aşırı acı ‘Hot Chip Challenge’ cips markası Berlin’de bir ilçe belediyesi tarafından yasaklandı.

Haberin Devamı

BERLİN’in Pankow ilçesi Veterinerlik ve Gıda Müfettişliği, ‘Hot Chip Challenge’ adlı güncel trend ürünle bağlantılı olarak ürün numuneleri aldı ve bunları değerlendirilmek üzere Berlin-Brandenburg eyalet laboratuvarına gönderdi. Yapılan testlerin sonuçları geldi. Gıda izleme kuruluşunun değerlendirmesi sonucunda ürünün satışı yasaklandı. Açıklamada şu ifadelere yer veridi: “Ürün, özellikle kapsaisin içeriği ve reklamının yapılma şekliyle bağlantılı olarak 178/2002 sayılı AB Yönetmeliği, Madde 14 (Temel Gıda Yönetmeliği) anlamında sağlığa zararlıdır. Reklam, ürünün sosyal medyada kitlesel reklamını yaparak ve ayrıca bir akıllı telefon kazanma şansı sunarak, özellikle hassas bir tüketici grubunu temsil eden gençlere açıkça hitap etmektedir” denildi. Bu nedenle Pankow bölgesi gıda kontrol dairesinin bu ürünlerin pazarlanmasını yasaklayan genelge yayımladı. Alman Gıda ve Yem Kanunu hükümleri, zararlı gıda maddelerinin piyasaya sürülmesi halinde üç yıla kadar hapis cezası veya para cezası öngörüyor.

Haberin Devamı

ACİL BAŞVURULARI OLDU
Geçtiğimiz aylarda sağlık sorunlarının medyaya yansımasından sonra cips üreticisi Almanya’ya satışını durdurma kararı almıştı. Ancak depolarda henüz tam tüketilmeyen ürünler hâlâ raflarda yer alıyor. Kamu Düzeni ve Kamusal Alandan Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Manuela Anders-Granitzki, “Bu nedenle ebeveynlere çocuklarını acı cips yemenin tehlikelerine karşı duyarlı hale getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Özellikle çocuklar acı biberli ürünlere karşı çok hassastır ve bu cips kapsamında şimdiden acil doktor çağrıları ve hastane başvuruları olmuştur” dedi.

BAKMADAN GEÇME!