Hollanda Meclisi Patriotları onayladı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Meclisi Patriotları onayladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 18:43

HOLLANDA’da Temsilciler Meclisi, tatil öncesi son oturumunda Patriot füzelerinin Türkiye’ye gönderilmesini onayladı.

Haberin Devamı

Gece geç saatlere kadar süren oturumda çeşitli konuların yanı sıra VVD ile PvdA oluşan koalisyon hükümetinin Patriotların Türkiye’ye gönderilmesine ilişkin kararı da ele alındı.

Füzelerin Türkiye’ye gönderilmesi meclis çoğunluğu ile onaylanırken, SP ile aşırı sağcı Geert Wilders’in siyasi oluşumu PVV karşı çıktı.

Deniz yoluyla gönderilecek olan Patriotları taşıyacak gemi 8 Ocak 2013 tarihinde Groningen Eyalete’ndeki Eemshaven Limanı’ndan hareket edecek. Patriotların ocak ayı ortalarında kullanıma hazır olmaları bekleniyor.

TÜRKİYE’Yİ KORUMAK İÇİN
Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, iki adet Patriot savunma sistemi için en fazla 360 askerin gönderilebileceğini, ancak gönderilecek asker sayısının 300 dolayında kalmasının beklendiğini açıkladı.
Dışişleri Bakanı Frans Timmemans da Türkiye’yi Suriye’den atılabilecek füzelere karşı korumayı hedeflediklerini söyledi.

CDA milletvekili Pieter Omtzigt ise Patriotların Suriye’deki savaşı sona erdiremeyeceğini, ancak bu savaşın Türkiye’ye sıçramasını önleyebileceğini söyledi. Patriotların Türkiye’ye gönderilmesi 42 milyon Euro’ya mal olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!