Holiganlar bu kez başaramadı

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar bu kez başaramadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 00:00

B. Münih ezip geçiyor. 8 maçta sekiz galibiyet aldı. Son şampiyon Dortmund ile puan farkını 12'e çıkardı.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da sekizinci haftada futbol şöleni yaşandı. Bol gollü, mücadelesi yüksek ve heyecanı dorukta olan maçlar, çıkan olayları gölgede bıraktı. Alışa gelen; olumsuz olayların ve çatışmaların futbolun önüne geçmesi.

Fakat bu kez holiganlar bunu başaramadı. Schalke ve Dortmund taraftarları polise saldırdı, çok sayıda kişi yaralandı. Fakat çatışmalar futbola gölge düşürdü noktasına da ulaşmadı. Maçlardaki tempo, mücadele, ve birbirinden güzel goller olayların üstünü örttü.

Bundesliga'da B. Münih fırtınası esiyor. Güneyden esen fırtına bu kez Almanya'nın batısındaki Düsseldorf'u vurdu. Üst üste sekizinci galibiyetini aldı. Sezonu puan kaybı olmadan götürüyor. Lig tarihinde rekorları da önüne katıp sürüklüyor. 50 yılda hiçbir takımın yapmadığını yapıtı. İlk sekiz haftada sekiz galibiyet aldı. Gol averajı 24. Son şampiyon Dortmund'a 12 puan fark attı. Peşinde şimdilik Frankfurt ile Schalke takıldı. Gomez ve Robben üstelik oynamıyor. Onlar da oynayınca B. Münih fırtınası karşısında durmak çok zor olacak.

Almanya'daki derbilerin anası Dortmund ile Schalke arasında oynanıyor. Bu kez Dortmund ağır bir yenilgi aldı. Yenilginin ağırlığı skordan değil, sonuçlarında saklı. B. Münih'in 12 puan gerisine düştü, sahasında 17 maçtır kaybetmeme unvanını yitirdi, prestij kaybetti. Çarşamba günü Real Madrid ile oynayacağı maç öncesi psikolojisi bozuldu.

Bundesliga'da B. Münih'i dışında tutarsak hiçbir takımın alacağı sonuç sürpriz olarak değerlendirilemez. Leverkusen sahasında Mainz ile 2-2 berabere kaldı. Bir puanı son anda kurtardı. Freiburg, deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 yendi. Frankfurt, Hannover'i 3-1 ile geçti. Hoffenheim sahasında Führt ile 3-3 oynadı. Bu sonuçlar kimse sürpriz diyemez.

En mutsuz futbolcu hiç kuşkusuz Hoffenheim kaleci Wiese. W. Bremen'den Hoffenheim'e geldi. Geldiği günden beri iyi bir maç çıkaramadı. Kariyerinin en zor günlerini yaşıyor tecrübeli kaleci. Takım değiştirmesi pek hayırlı olmadı. Takım değiştirip de en mutlu olan ise bu yıl Mandzukic. B. Münih'de sekiz maçta yedi gol attı. Gol krallığı koltuğuna oturdu.

Milliler formsuzdu

Milli takımdan dönen futbolcular arasında Ömer Toprak ve Sercan Sararer takımlarında ilk 11'de kendilerine yer buldu. Mehmet Ekici 84. dakikada oyuna girdi. Tunay Torun ise kulübede oturdu. Ömer Toprak, sahada 90 dakikada kaldı. Maçı sarı kart görerek tamamladı. 18 yaşındaki Okan Aydın Bundesliga'da siftah yaptı. İlk maçına çıktı. 10 dakika oynadı. Okan'ın önümüzdeki haftalarda sık sık görürsek kimse şaşırmasın. Bundesliga yeni bir yetenek kazandı. Ligin acemisi Führt'te tüm maçlarda forma giyen Sercan Sararer yine ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı kart gördü. Maçı tamamlamadan 80. dakikada oyundan çıtı.

Türk Milli Takımı 'nın Macaristan ile yaptığı maçta onayan Mehmet Ekici, bu sezon ikinci kez sahaya çıktı. Daha önceki maçta 9 dakika oynayan Mehmet Ekici, bu kez 6 dakika oynayabildi. Ayağına da top sadece 6 kez değdi. Serdar Taşçı ve Ali Arslan karşılıklı oynadı. İkisi de ilk 11'de başladı. Sonuna kadar sahada kaldı. Serdar'ın takımı Stuttgart, Ali Arslan'ın takımı Hamburg'u tek golle devirdi. Bu hafta Tunay Torun gibi kadroda olup da oynamayan diğer futbolcular ise Hoffenheim'da Eren Derdiyok ve Mainz'de Yunus Mallı. Hoffenheim'da Eren son haftalarda Babbel'in altın makasına kurban gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!