Hocalı dilekcesi Ermenileri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı dilekcesi Ermenileri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 12:54

BEYAZ Saray’ın internet sitesindeki ‘We The People’ sayfasında Hocalı Katliamı’nın ABD tarafından tanınması için açılan dilekçeye atılan imza sayısı dün öğle itibariyle 115.566’ı aşması Ermeniler’i endişelendirdi.

Haberin Devamı

‘We The People’ sayfasında ziyaretçilere hükümetten yapılmasını bekledikleri hizmetler ve çözülmesini istedikleri problemleri dile getirmeleri için dilekçe açma ve imza atma imkanı tanınıyor.

Uygulamaya göre 30 gün içinde imza sayısının 100 bini aşması halinde ABD Yönetimi’nin bu konuda açıklama yapması bekleniyor. 26 Ocak’ta açılan, 26 Şubat’a kadar devam eden imza sayfasında “26 Şubat’ta Azeriler-Amerikalılar ve ABD’deki Azerbaycanlılar Ağı’nın (USAN) tüm dostları, 90’lı yılların en korkunç olaylarından biri olan Hocalı katliamının 21. yıldönümünü anacak” denilerek, katliamın tanınması çağrısı yapılıyor.

26 Şubat’tan günler önce imza sayısının belirtilen sayıyı aşması Ermenileri endişelendirirken, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA)’nın Başkanı Aram Hamparian, ABD Başkanı Barack Obama’nın üst düzey danışmanlarından Valerie Jarrett’e geçen çarşamba günü mektup yolladı.

Mektupta, ‘We The People’ sayfasında açılan Azerbeycan’ın Ermenistan’a karşı nefretini gösteren imza dilekçelerinin İlham Aliyev’in eşi First Lady Mihriban Aliyeva’nın başkanlığındaki Haydar Aliyev vakfı tarafından organize edildiği belirtildi. Mektupta, şu sorular yer alıyor:

“ABD’de ikamet etmeyenler Beyaz Saray dilekçelerine nasıl imza atabiliyor. Beyaz Saray dilekçesine katılmak için vatandaşlık, ikametgah ya da diğer kuralların yerine getirilmesi için ne gibi önlemler uygulanıyor. Beyaz Saray, imza sisteminde hilenin engellenmesi için ve hükümetimizle diyalog için önemli olan bu alanı düşman kuruluşlar tarafından yapılan tacizlerden korumak için hangi sistemler uyguluyor.” Mektup, “Endişelerimize gösterdiğiniz ilginiz için teşekkürler” denilerek bitirildi.

Başkanın oyun saati
ABD Başkanı Barack Obama, dün Georgia Eyaleti’ndeki Decatur şehrinde bir okulun kreş sınıfını ziyaret etti.

Obama çocuklarla oyunlar oynayıp, onları eğlendirdi, şakalaştı. Mevcut erken çocukluk eğitim programlarının genişletilerek tüm okul öncesi kullanılabilir hale getirmek istediğini söyleyen Obama,

“Eğitim için harçcanan paranın karşılığında iyi bir patlama arıyorsanız, o burada. Eğitim mümkün olan en erken yaşta başlamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!