Hızlı trenler korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Hızlı trenler korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 21:25

Almanya'nın medarı iftiharı olarak sunulan hızlı trenlerde başgösteren arızaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Köln'de meydana gelen kaza sonrası 60 tren bakıma çekildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde önceki gün bir İCE isimli bir hızlı trenin raydan çıkması nedeniyle aynı model hızlı trenler bakıma alındı. Alman Demiryolu Şirketi'nden (DB) yapılan açıklamaya göre, kazaya neden olan ICE trenindeki teknik arızanın araştırılması aşamasında diğer trenlerin de gözden geçirilmek için servislere çekilmesine karar verildi.

Bu nedenle dün boyunca 60 tren seferi iptal olurken, birçok ICE seferinde de sınırlamalara gidildi. Bu arada Köln Savcılığı dingil kırılması nedeniyle gerçekleştiği öne sürülen olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık trendeki problemin uzun süredir olduğu iddialarını araştırıyor.

Nasıl oldu

Önceki gün saat 16.00 sıralarında Münih istikametinden Dortmund'a giden 'ICE Wolfsburg', Köln Merkez Tren Garı yakınlarındaki Hohenzollern Köprüsü üzerinde raydan çıktı. Trendeki 250 yolcunun yara almadan kurtulduğu kaza nedeniyle tüm peronlar yarım saat trafiğe kapatıldı. Yarım saatlik çalışmanın ardından ise 6 perondan dördü trafiğe açıldı. Federal Demir Yollları Dairesi ile polis trenin raydan çıkış nedeninin araştırıldığını açıklarken, soruna iki tekerlek arasındaki bağlantı parçasının kırılmasının neden olduğu sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!