Hızlı test dolandırıcısı baba-oğul tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hızlı test dolandırıcısı baba-oğul tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 10:34

Almanya’nın Bochum kentinde merkezi bulunan MediCan Corona Test Merkezi’nin sahibi Oğuzhan Can (48) ve oğlu Sertaç Can (26) kendilerine ait Hızlı Test Merkezlerinde dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle tutuklandılar.

Haberin Devamı

ALMAN WDR, NDR televziyonu ve Süddeutsche Zeitung gazetesinin şüphe üzerine ortaklaşa araştırdıkları dolandırıcılık olayı gün yüzüne çıktı. Almanya’nın değişik şehirlerinde 100’e yakın Hızlı Test Merkezleri bulunan Oğuzhan ve Sertaç Can’a ait MediCan şirketi bu merkezlerde devlete hızlı testleri hem yüksek fiyattan hem de sayılarını şişirerek sattı. Örneğin: Essen kentinde günde 550 kişiye korona testi yapıldı, fakat şirket 1700 kişi test edildi diye gösterdi. Devleti zarara uğrataran baba-oğulu Bochum Savcılığı tutukladı.

Hızlı test dolandırıcısı baba-oğul tutuklandı

MEDICAN’A AİT MERKEZLER KAPATILDI
MediCan’a ait 100’e yakın merkezi kapatıldı. Şirket test başına devletten 18 euro alıyordu. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul (CDU) “Sahtekarlık yaparak, devleti dolandırarak çabuk köşeyi dönüp zengin olmaya çalışanlara asla müsade etmeyiz” dedi. KRV Eyaleti Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann (CDU) “Devleti kazıklamaya çalışan kim olursa olsun cezasını çekecektir” dedi. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ise “Test Merkezlerinde kontrolleri sıklaştırdık” dedi. Almanya’da Test Merkezleri Sars-Cov 2 enfeksiyonunu belirlemek ve virüsün daha fazla yayılmamasını önlemek için açıldı.

Hızlı test dolandırıcısı baba-oğul tutuklandı

BAKMADAN GEÇME!