Hitler’in evi uyum ve dil merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Hitler’in evi uyum ve dil merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 09:59

Avusturya’nın Braunau kentindeki Hitler’in doğduğu evin, ‘Die Volkshilfe’ (Halk Yardımı) isimli yardım derneği tarafından göçmenler için uyum ve dil kursları verilen bir sosyal merkez olarak kullanılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Kurier gazetesine bir demeç veren dernek yöneticisi Karl Osterberger, “Şartlar uyarsa, binayı böyle bir merkez haline getirmek istiyoruz. Binanın göçmenler için bir sosyal merkez olması olumlu mesaj olur” dedi. 1889’da Adolf Hitler’in doğduğu ve üç yaşına kadar yaşadığı bu binanın önünde Yahudilerin gönderildiği Mauthausen kampından getirilen granit taştan yapılmış küçük bir anıt bulunuyor.

Anıtın üzerinde ‘Barış, Özgürlük ve Demokrasi için. Bir daha asla Faşizm olmasın. Milyonlarca ölenler uyarıyor’ yazıyor. Braunau Belediye Başkanı Hannes Waidbacher’in, geçen yıl binanın konut olarak kullanılabileceği açıklaması sert tepkilere yol açarken, binanın Soykırım Anıtı’na dönüştürülmesi de düşünülüyor. Belediye Meclisi Sözcüsü, “Nihai karar tüm detaylarıyla açıklanacak. Bu hassas bir konu. Tüm dünya bizi izliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!