Hipsterlara saldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Hipsterlara saldırdılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 13:30

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Shoreditch semtinin “hipsterların” akınına uğramasına ve bu nedenle bölgedeki emlak fiyatlarının hızla yükselip yerli halkı kiralarını karşılayamaz ve yaşamlarını sürdüremez hale getirmesini eleştiren yaklaşık 200 kişilik bir grup mahallenin merkezinde kasesi 4.5 sterline corn flakes satan ve “hipster” ikiz kardeşler tarafından işletilen bir kafeye saldırdı.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri “Fxxx Parade” isimli grup tarafından Londra’nın doğusunda giderek artan emlak fiyatlarını eleştirmek için düzenlenen anti kapitalist protesto gösterisine katılan küçük bir grubun bölgedeki dükkanlara maddi hasar verdiğini doğruladı.

Hipsterlara saldırdılar


Protesto gösterisi sırasında görev yapan bir polis memurunun da kafasına isabet eden bir şişe nedeniyle yaralandığı açıklandı.

Hipsterlara saldırdılar


Protestonun odağı haline gelen Ceral Killer isimli kafenin sahiplerinden Gary Keery, konuyla ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Çok beklenmedik bir durumdu. Yaşanananlara inanamadım. Olay sırasında orada değildim ancak olanları duyunca yardım edebilmek için hemen oraya gittim. Ellerinde domuz kafaları ve meşaleler vardı. Kafenin duvarlarına pislikler yazdılar. Neyse ki kafedeki zarar sadece binanın dış kısmında. Kafeye boya bombaları attılar ve dükkanın içine de bir duman bombası atmaya çalıştılar. Neyse ki işletmecimiz bomba içeri girmeden kapıyı kapatmayı başardı. Hem çalışanlar hem de müşteriler dehşete düşmüştü” dedi.

Hipsterlara saldırdılar


Keery, bu tarz saldırılara boyun eğmeyeceklerini ve kafelerini kapatmayı düşünmediklerini de söyledi.

Keery’nin ikiz kardeşi ve ortağı Alan ise “Tüm olay bir cadı avına benziyordu. Ellerinde sapanlar, domuz kafaları ve meşaleler vardı. Orta Çağ’dan bir sahne gibiydi. Bu bir avuç anarşist Londra’nın doğusunda yaşayan fakir insanları temsil etmeye çalışıyor ve bu tamamen saçmalık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!